"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מסמכים חושפים: כך תכנן חמאס לתקוף בתי ספר, לרצוח ולקחת בני ערובה

רשת NBC חושפת הלילה מסמכים פנימיים סודיים של חמאס לפיהם תיכנן ארגון הטרור לתקוף בתי ספר ומרכזים קהילתיים בקיבוץ סעד • המסמכים הסודיים נמצאו על גופות מחבלי חמאס וכוללים מפות מפורטות לצד תוכנית סדורה לרצח וחטיפה של בני ערובה

,עודכן
0השמעה
קיבוץ בארי אחרי מתקפת הטרור של חמאס. צילום: רויטרס

רשת NBC חושפת הלילה (שבת) מסמכים פנימיים סודיים של חמאס לפיהם תיכנן ארגון הטרור לתקוף בתי ספר ומרכזים קהילתיים בקיבוץ סעד במועצה אזורית שדות נגב על מנת ״להרוג כמה שיותר״, לתפוס בני ערובה ולהעבירם במהירות לעזה.

מחבלי חמאס חוזרים לרצועת עזה לאחר שחדרו לשטח ישראל

מתוכניות התקיפה עולה כי יחידות חמאס ספציפיות היו מתוכננות לכתר ולהוביל את התקיפה באזור זה לאור ריכוזים גבוהים של ילדים ואזרחים. המסמכים הסודיים נמצאו על גופות מחבלי חמאס וכוללים מפות מפורטות לצד תוכנית סדורה לרצח וחטיפה של בני ערובה.

One page labeled “Top Secret” outlines a plan of attack for Kfar Sa’ad, saying “Combat unit 1” is directed to “contain the new Da’at school,” while “Combat unit 2” is to “collect hostages,” “search the Bnei Akiva youth center” and “search the old Da’at school.”pic.twitter.com/Al3lKx8V87

— NBC News (@NBCNews)October 13, 2023

התוכניות מפרטות עד לרמת המקומות וביצוע הפעולות בכל אחד מהם.
באחד העמודים שהוגדר "סודי ביותר" ישנה תוכנית תקיפה של קיבוץ סעד. כך, יחידת ״1״ הייתה אמונה על תקיפה בית ספר ״דעת״ בשדות נגב, בעוד יחידה ״ 2" מטרתה "לחטוף בני ערובה" במרכז הצעירים של בני עקיבא ובבית הספר הישן של דעת.

The detailed plan is part of a trove of documents that Israeli officials are analyzing, according to one source in the Israeli army and one in government. Surveillance video of Hamas terrorists on Oct. 7 show tactics similar to those in the documents.https://t.co/nkzsFJCF15

— NBC News (@NBCNews)October 13, 2023

גורמים ישראליים שהתראיינו לרשת NBC טוענים כי המסמכים מוכיחים כי חמאס פעל לאיסוף מודיעין באופן שיטתי בקיבוצי עוטף עזה ויצר תוכניות תקיפה ספציפיות לכל קיבוץ כאשר המיקוד היה פגיעה מכוונת בנשים וילדים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר