"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"רק ביידן יכול להציל את ישראל": העיתונאי המקורב לבית הלבן בפניה לנשיא ארה"ב

בטוריו האחרונים של תומאס פרידמן הוא דיווח כי הממשל האמריקני "מעריך מחדש את היחסים" בין המדינות - ועורר סערה • כעת הוא מפרסם טור מיוחד אותו מכנה "מפתח פתוח" ומבקש מביידן להתערב במשבר בישראל

,עודכן
0השמעה
נשיא ארה"ב, ג'ו ביידן. צילום: איי.אף.פי

״רק ביידן יכול להציל את מדינת ישראל״:זו הכותרת אותה העניק עיתון הניו-יורק טיימס למאמרו של העיתונאי עטור הפוליצר תומאס פרידמן, והמקורב לבית הלבן, בו הוא פונה במכתב גלוי לנשיא ה-46 של ארה״ב ומבקש ממנו להתערב במשבר בישראל.

״באוקטובר 1973 פתחו צבאות מצרים וסוריה במתקפת פתע על ישראל. כשהצבא הישראלי מחזיק במלאי מצומצם של תחמושת, קודמך בתפקיד ריצ'רד ניקסון הורה לשלוח אמצעי לחימה ברכבת אווירית שסייעו להציל את הדמוקרטיה היהודית היחידה מהרס", כתב פרדימן והוסיף "חמישים שנה לאחר מכן, אדוני הנשיא, הדמוקרטיה היהודית הזו זקוקה נואשות לעוד רכבת אווירית כדי להציל אותה מקריסה מבפנים. היא זקוק לאספקה ​​דחופה של העובדות הקשות - משהו שאף אחד אחר לא יכול לספק".

ביידן: "המחויבות של ארה"ב לביטחון ישראל איתנה" // רויטרס

בהמשך הטור פרידמן מפנה אצבע מאשימה אל רה"מ נתניהו ומטיל עליו את האחריות למשבר. ״אם ראש הממשלה בנימין נתניהו ימשיך לנסות להעביר הצעת חוק שתשלול מבית המשפט העליון הישראלי את הסמכות המשפטית החשובה ביותר שלו - לבקר מינויים או החלטות קיצוניות, זה ישבור את הצבא הישראלי, ויערער לא רק את הערכים המשותפים בין ארה"ב לישראל - אלא גם אינטרסים חיוניים של ארצות הברית״.

תומאס פרידמן (ארכיון),צילום: איי.אף.פי

פרידמן פונה במאמרו לנשיא ביידן ומזכיר לו את פגישתם בשבוע שעבר ואת התרעומת שנוצרה בישראל לאחר הפרסומים האחרונים שלו: ״אדוני הנשיא, כשנפגשנו ביום שלישי שעבר ונתת לי את הצהרתך המאוד מחושבת שקוראת לנתניהו לא 'למהר' עם החקיקה הזו ללא 'הסכמה הכי רחבה שאפשר' - שברור שאין לו - זה היה כמו הלם חשמלי למערכת הפוליטית הישראלית".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר