"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
כלי בידי הטרור: ביהמ"ש בארה"ב ידון במעמד הרשתות החברתיות
הדיון התקדימי יתקיים בעקבות עתירה שהוגשה על ידי הארגון הישראלי "שורת הדין" • הטענה: רשתות חברתיות לא יכולות להתנער מאחריות למסרים טרוריסטים ברשת • "נעשה קשה יותר ויותר למנוע התקפות כאלה"
רשתות חברתיות | צילום: GettyImages

כלי בידי הטרור: ביהמ"ש בארה"ב ידון במעמד הרשתות החברתיות

הדיון התקדימי יתקיים בעקבות עתירה שהוגשה על ידי הארגון הישראלי "שורת הדין" • הטענה: רשתות חברתיות לא יכולות להתנער מאחריות למסרים טרוריסטים ברשת • "נעשה קשה יותר ויותר למנוע התקפות כאלה"

אריאל כהנא
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

בית המשפט העליון של ארה"ב יקיים ב-21 בפברואר דיון היסטורי בשאלת מעמדן המשפטי של הרשתות החברתיות -כפי שנחשף ב"ישראל היום".

הדיון התקדימי יתקיים בעקבות עתירה שהוגשה על ידי הארגון הישראלי "שורת הדין", אשר טען כי ענקיות האינטרנט הבינלאומיות חדלו להיות "לוח מודעות" בלבד, ועל כן אינן יכולות להתנער מאחריות לתכנים טרוריסטיים ברשת.

לקראת הדיון המכריע הגישו שורה של בכירים לשעבר במערכת הביטחון הישראלית חוות דעת לבית המשפט העליון האמריקני. הבכירים כתבו כי זה עשור הרשתות החברתיות הפכו כלי בידי טרוריסטים כדי לגייס חברים ולדחוף "זאבים בודדים" לפעולה.

לדבריהם, כתוצאה מהתפשטות מסרי טרור ברשת, "נעשה קשה יותר ויותר למנוע התקפות כאלה".

הסוגיה מתגלגלת בין ערכאות שונות במערכת המשפט האמריקנית כבר שבע שנים. הרקע לדיון הוא פרשת רציחתה בפריז בשנת 2015 של הסטודנטית האמריקנית נעמי גונזלס ז"ל, בידי מחבל המזוהה עם דאעש. בני משפחתה טוענים באמצעות "שורת הדין" כי ארגוני הטרור מנצלים את הרשתות החברתיות כדי להפיץ תכנים קיצוניים, ובהם סרטוני עריפת ראשים.

יצוין כי הממשל האמריקני הגיב לעתירה ונקט עמדת ביניים. על פי משרד המשפטים האמריקני, עדיין ניתן לראות ברשתות "לוח מודעות" ללא אחריות על התוכן. עם זאת, הם מסכימים כי יש בעייתיות בהסתתרות החברות מאחורי האלגוריתמים, בשעה שאלה מאפשרים להפיץ מסרים שמביעים אהדה לטרור.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...