"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מאחדים שורות מול החזית הסינית: ביידן ומקרון ייוועדו בבית הלבן

על רקע המשבר הכלכלי העולמי, המנהיגים צפויים להיפגש ולסכם ביניהם על שיתוף פעולה בשורה של נושאים אסטרטגיים • מקרון צפוי למתוח ביקורת על יחסה של ארה"ב למשבר האקלים ועל מדיניות הסבסוד הממשלתית • דובר הבית הלבן לביטחון לאומי: "צרפת היא שחקן מרכזי"

,עודכן
0השמעה
ביידן ומקרון.// צילום: איי. אף. פי

על רקע המלחמה באוקראינה והשלכותיה על הכלכלה העולמית:נשיא ארה"ב ג'ו ביידן יארח את מקבילו הצרפתי עמנואל מקרון בוושינגטון הבירה. פסגת ביידן-מקרון צפויה להיערךפחות משלושה שבועות לאחר פגישתם של ביידן והנשיא הסיני ג'ינפינג בוועידת ה-G20 באינדונזיה. ביידן ומקרון מתכוונים לאחד שורות מול האתגרים בזירה הבינלאומית ובראשם המערכה במזרח אירופה שמתקרבת לחודש העשירי שלה והדאגה מפני התרחישים השונים סביב סין, בשיחות שיערכו השניים בחדר הסגלגל בבית הלבן.

מקרון צפוי למתוח ביקורת נגד הממשל האמריקני בסוגיית משבר האקלים, ולהתייחס לחקיקת מספר יוזמות אשר לדעתה של פריז משחקות לטובת ארה"ב על פני מדינות אירופיות. עם הגעתו אמש (רביעי), הוא תקף את מדיניות הסבסוד של הממשל האמריקני במהלך ביקור בשגרירות הצרפתית. מאוחר יותר מקרון ימשיך בארוחת צהריים עם סגנית הנשיא קמלה האריס (חמישי).

צפוי להתייחס למשבר. ועידת האקלים בשארם א-שייח', נובמבר 2022,צילום: אי. אף.פי

בשעות הערב ביידן יקבל את פניו של מקרון בסעודה הרשמית הראשונה מאז שהנשיא הדמוקרטי החל את כהונתו בינואר 2021. לשתי המדינות שורת אינטרסים משותפים. צרפת נתפסת כצד שלישי המסוגל לקיים מגעים עם מוסקבה מול העימות הפתוח בין שתי המעצמות, רוסיה וארה"ב.

"אם רק מסתכלים על השנה האחרונה, צרפת היתה ממש במרכז כמעט כל נושא הקשור לביטחון הלאומי שחשוב לעם האמריקני ולבעלי בריתנו", אמר ג'ון קירבי, דובר המועצה לביטחון הלאומי. בהתייחסות למדיניות המערב מול הענקית האסייתית, גורם אמריקני המעורב בביקור הודה בעילום שם בשיחה עם סוכנות הידיעות רויטרס: "אני חושב שהדעות שלנו על סין אינן זהות, יש הסכמה לכך ששתי המדינות צריכות לדבר ביניהן מתוך תסריט משותף כתגובה לסין".

ייפגשו לארוחת צהריים. סגנית הנשיא קמלה האריס,צילום: אי.פי
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר