"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
פגישת טראמפ ומכחיש השואה: הנשיא לשעבר חייב תיקון
לטראמפ לא יעזרו ההסברים השונים לפסגה באחוזתו עם ניק פואנטס וקניה ווסט השנויים במחלוקת בשל דבריהם האנטישמיים • אפילו בעלי בריתו הקרובים ביותר יודעים שהוא הגזים • אם לא, הדבר עלול לעלות לו בקמפיין הבחירות שלו לנשיאות 2024
דונלד טראמפ, נובמבר 2022
פרשנות

פגישת טראמפ ומכחיש השואה: הנשיא לשעבר חייב תיקון

לטראמפ לא יעזרו ההסברים השונים לפסגה באחוזתו עם ניק פואנטס וקניה ווסט השנויים במחלוקת בשל דבריהם האנטישמיים • אפילו בעלי בריתו הקרובים ביותר יודעים שהוא הגזים • אם לא, הדבר עלול לעלות לו בקמפיין הבחירות שלו לנשיאות 2024

אריאל כהנא
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

הנשיא לשעבר הלך רחוק מדי:מתחילת דרכו הפוליטית הואשם דונלד טראמפ באהדה לימין הגזעני בארה"ב, וחלק מההתבטאויות שלו בהקשר זה זכו לביקורת חריפה מאוד מצד יריביו הדמוקרטים. ואולם בכל השנים האלה טראמפ נמנע מכל אמירה שיש בה השתמעות אנטישמית.

הוא אף התגאה בכך שבתו איוונקה התגיירה ושנכדיו יהודים. אבל אז הגיעההפגישה עם הראפר האנטישמי קניה ווסט ועם מכחיש השואה ניק פואנטסואחריה - ביקורת גם ממי שהיו בעלי בריתו.

מכחיש השואה ניק פואנטס על רקע שלט תמיכה בטראמפ, 2017, צילום: אי.אף.פי

רקע קצר: הפגישה המדוברת התקיימה באחוזתו של טראמפ במאר-א-לאגו. טראמפ טען לאחר הפגישה כי אישר רק את בואו של ווסט, אבל הלה הפתיע וצירף אליו את פואנטס. טראמפ טוען שלא הכיר אותו קודם. "הוא הופיע באופן בלתי צפוי עם שלושה מחבריו, שלא ידעתי עליהם דבר. אכלנו ארוחת ערב עם חברים רבים. הארוחה היתה מהירה וחסרת אירועים".

עוד אמר טראמפ כי רצה לשכנע את הראפר שלא להתמודד על נשיאות ארה"ב ב־2024. ווסט, מצידו, טען: טראמפ התרשם לטובה מפואנטס.

גם לווסט וגם לפואנטס עבר ארוך של התבטאויות נגד יהודים. רק לפני חודש הוסר ווסט מהרשתות החברתיות אינסטגרם וטוויטר מסיבה זו. במקרה אחד טען כי ראפר בשם דידי "נשלט בידי יהודים". בעבר טען שהוא "אוהב את היטלר ואת הנאצים". פואנטס מאמין בעליונות הגזע הלבן, מסית באופן קבוע נגד יהודים ברשתות החברתיות, ומכחיש שואה מוצהר.

"ארוחת הערב" עוררה סערה. הראפר קניה ווסט ונשיא לשעבר טראמפ (ארכיון), צילום: אי.אף.פי

בעקבות הפגישה צייץ מקורבו של טראמפ ומי שהיה השגריר בישראל, דיוויד פרידמן: "אני אומר לחברי דונלד טראמפ - אתה מסוגל ליותר. גם מפגש חברתי עם שונא יהודים כמו קניה ווסט ועם החלאה האנושית ניק פואנטס אינו קביל. אני דוחק בך להתנער ממעלילי העלילות האלה, לזרוק אותם לפח האשפה של ההיסטוריה שם מקומם".

הציוץ של השגריר בישראל בתקופת טראמפ

גם המועצה היהודית-רפובליקנית, שרק לפני שבוע אירחה את טראמפ בוועידה השנתית שלה, גינתה את הפגישה. ראש המועצה, מאט ברוקס, ציטט בטוויטר ביקורת חריפה: "בסדר, טראמפ אמר שאינו יודע מי היה, אבל הוא גם היה צריך לומר שלו ידע - לא היה מכניס אותו".

עד לתקרית ווסט-פואנטס נהנה טראמפ מתמיכה של כ-30% מהקהילה היהודית בארה"ב, רובם מהזרם האורתודוקסי.

קבוצה זו מחזיקה בעמדות שמרניות ותומכת בישראל. על רקע זה, מנהיגיה אף גיבו את דברי טראמפ, כאשר טען שיהודים רבים בארה"ב לא תמכו בו על אף שסייע לישראל.
אלא שגם עבורם, מתן לגיטימציה לאישים כמו ווסט ופואנטס היא קו אדום. טראמפ יצטרך לשכנע את תומכיו היהודים שהוא מבין את חומרת הטעות. אחרת, הוא צפוי לאבד את תמיכתם הפוליטית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

אריאל כהנא

כתב מדיני

פרשן ישראל היום לתחום המדיני וארה"ב. התחיל את הקריירה העיתונאית ב-1996 כעורך וכמגיש יומני חדשות בערוץ 7. במקביל, פרסם כתבות ותחקירים ב"הצופה" ובירחון "נקודה". ב-2006 הצטרף ככתב וכעורך כלכלי ל"מקור ראשון". ב-2009 החל לשמש כתב מדיני של "מקור ראשון", ובהמשך של מעריב ושל אתר nrg. ביוני 2018 עבר לשמש כתב מדיני ב"ישראל היום". בין היתר, חשף את היקפי התמיכה האירופית בעמותות שמאל בישראל, פרסם תחקיר על אודות סוכן שב"כ שמכר כלי נשק לאחים קהלני מקריית ארבע, שהורשעו בניסיון לרצח פלשתיני. סיקר את מרבית האירועים המדיניים בעשור האחרון, ובהם ביקורים של נשיאים וראשי מדינות בישראל. התלווה אל משלחות ראש הממשלה בביקוריו ברחבי העולם - בוושינגטון, בדרום אמריקה, ברוסיה, באירופה ובאסיה. קיים ראיונות רבים עם אישי ציבור בישראל ובעולם, בכלל זה עם נתניהו, סגן הנשיא האמריקני לשעבר, מייק פנס, המועמד הרפובליקני לנשיאות, רון דה סנטיס, שר החוץ האמריקני מייק פומפאו, חברי קונגרס רבים, קנצלר אוסטריה סבסטיאן קורץ ושגרירי ארצות הברית בישראל. למד בישיבת ההסדר "אור עציון" ושירת כלוחם בשריון. בעל תואר ראשון בלוגיסטיקה וכלכלה מאוניברסיטת בר-אילן ותואר שני בלימודי תקשורת מהאוניברסיטה העברית. נשוי ללימור ואב לשבעה. מתגורר ביישוב גבע בנימין (אדם).

Load more...