חלוקת מזון לנזקקים על ידי המדינה בסין | צילום: איי.אף.פי

סין הורתה לתושביה לאגור מזון לקראת החורף

שילוב של תופעות אקלים חמורות, עלייה במחירי המזון, מחסור עולמי במוצרים וחשש מהתפרצות מחודשת של מגפת הקורונה מאיים על האוכלוסיה החלשה במדינת הענק • מחירם של חלק מהירקות במדינה הוכפלו בתוך חודשיים

בצעד חריג, המשטר הקומוניסטי בסין הורה היום (שלישי) לתושבים ברחבי המדינה להתכונן למחסור במצרכים בסיסים כתוצאה משילוב של גורמים ביניהם הגשמים והשיטפונות שהובילו לעליית מחירים של ירקות כמו גם מגפת הקורונה שמאיימת להתפרץ מחדש במדינה.

בעיות האקלים אירעו בחודש האחרון ביניהם גשמים עזים אשר פגעו במחוז המזרחי של שאנדונג, אזור המונה כ-100 מיליון איש ומתמחה בגידול של תוצרת חקלאית. סוכנות הידיעות רויטרס מדווחת כי מחירי המלפפון, התרד והברוקלי הוכפלו תוך חודש, וחלק מהמצרכים הבסיסים הללו התייקרו אף יותר מאשר חתיכות מסוימות של בשר חזיר, מזון עממי, זול ונגיש בתרבות המקומית.

רויטרס

כתוצאה מכך, משרד המסחר הסיני המליץ למועצות לקנות ולאגור מזון אשר ניתן לאחסן לאורך זמן, כמו גם לחזק ולהבטיח את המנגנון של שרשרת האספקה לתקופת חירום. בהקשר זה ועל פי דיווח בטלוויזיה הממלכתית של סין, המדינה התחייבה לשחרר רזרבות של ירקות "בזמן מתאים", מבלי לציין בדיוק מתי.

מחיר הירקות הוכפל, ירקות בשוק בסין, צילום: איי.אף.פי

ההוראה של השלטונות התפרשה בחלק מהאזרחים כפועל יוצא של המתיחות הצבאית עם טיוואן השכנה. עם זאת בבייג'ינג דחו את פרשנות הזאת והסבירו כי מדובר בצעד-מנע מפני סגר אפשרי כתוצאה מעלייה בתחלואת הקורונה בעתיד.

נכון להיום ועל אף שהמספרים הרשמיים אינם אמינים במיוחד, השלטונות מדווחים כי 4,636 איש מתו מהנגיף מאז התפרצה המגיפה בעיר ווהאן. בשבוע האחרון חלו בממוצע 27 אנשים מדי יום במדינה אשר מונת 1,4 מיליארד תושבים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו