שליט צפון קוריאה, קים ג'ונג' און, אמר כי "תקרית חריגה" ולא מוגדרת העמידה בסכנה את ביטחון המדינה ואזרחיה בכל הקשור להתמודדות עם מגפת הקורונה - כך דיווחה סוכנות הידיעות הממלכתית הלילה (בין שלישי לרביעי) שעון ישראל.
הפרטים על אותה "תקרית חריגה" לא ברורים, אך המידע שפורסם מגיע לאחר יותר משנה שבה המדינה דיווחה על אפס נדבקים בקורונה בשטחה. בדרום קוריאה ובארה"ב מטילים ספק בנכונות ההצהרות האלה.
לפי הדיווחים, קים נזף בפקידים בכירים על כשלונם בהתמודדות עם המגפה, דבר שלטענתו יצר משבר שפגע קשות במדינה.
צפון קוריאה נקטה במדיניות מחמירה בהתמודדות עם הנגיף, שבמסגרתה נסגרו הגבולות, כולל זה עם סין. הדבר גרם לירידה ניכרת במסחר, שרק העצימה את המשבר הכלכלי הקשה שממילא קיים במדינה. לפני כחודשיים הרודן אף כינה את המצב "הגרוע ביותר אי פעם".
הודעת המחתרת הכורדית היא לא הסוף: "אם לא תהיה פשרה - הלחימה תחזור"
"העולם החופשי צריך מנהיג חדש": ההלם באירופה ועימות טראמפ-זלנסקי בשערי העיתונים
פרסומת | דור ההמשך: בוגרי נבחרות המדעים מגדלים את מדעני העתיד
פיגוע נגד עצרת של המורדים בקונגו: "11 נהרגו, עשרות נפצעו" | תיעוד ההמונים נמלטים
"מי שלא הצליחה להימלט - נאנסה": שורדות הטבח והאונס ההמוני בקונגו מספרות על הזוועה
לאחרונה עלה קים לכותרות לאחר שהשיל ממשקלו. צילומים שפורסמו העידו כי רזה באופן דרסטי, דבר שהוביל לחרושת שמועות סביב הסיבה לירידה הפתאומית והלא מוצהרת במשקל.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו