עיריית יוקמוק בשבדיה הודיעה על סיום העסקתו של המנכ"ל לארס אריקסון, אחרי שנחשף שהפיק סרטים פורנוגרפיים. אריקסון יקבל פיצויים בגובה שש משכורות, שלפי הנהלת העירייה הם כ-660 אלף קרונות שבדיים (כ-60 אלף יורו). מספר כלי תקשורת המדינה דיווחו ביום חמישי על הפיורים.
יו"ר מועצת העירייה, רולנד בומן ממפלגה מקומית בשם "עתיד ליוקמוק", אמר לתאגיד השידור הציבורי SVT שהפרידה נבעה משיקולים ביטחוניים. לדבריו, העבר של אריקסון עלול לחשוף אותו לסחיטה.
ליוקמוק, עירייה בצפון שבדיה שמונה כ-4,700 תושבים, יש חשיבות אסטרטגית בגלל תחנות הכוח ההידרואלקטריות, רשת החשמל הארצית ומתקנים צבאיים שנמצאים בשטחה. בומן הזכיר זאת בראיון לרדיו השבדי.
כבר הושעה בעבר מתפקידו
לפי תחקיר של SVT, אריקסון הפיק סרטים פורנוגרפיים מאז 2018 תחת השם הבדוי "הנס", וגם השתתף בהם. שני סרטים יצאו ב-2025 וב-2026, כשכבר כיהן כמנכ"ל העירייה.
לדברי אריקסון, הקשר האחרון שלו לתעשייה היה ב-2022, ולא הייתה לו שליטה על מועד פרסום הסרטים. הוא טוען שהעיסוק הקודם שלו היה חוקי ולא מהווה סיכון ביטחוני.
בומן אמר לעיתון "אפטונבלדט" שהוא לא מכיר ניסיונות סחיטה ממשיים. עם זאת, מומחה המשפט המנהלי אולה לונדין מאוניברסיטת אופסלה סבור שהחשש מסחיטה בעייתי, בהתחשב בחשיבות האסטרטגית של יוקמוק.
אריקסון כבר הושעה מתפקידו ב-19 באוקטובר. מאוחר יותר חזר לתפקיד, אבל בלי אחריות על כוח האדם והתקציב. הוא חולק על טענת הנהלת העירייה שהחשיפה היא שהובילה לפיטוריו, ואומר שהמשא ומתן על עזיבתו התנהל עוד קודם לכן.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
