אב מיפן ננזף על ידי המשטרה המקומית לאחר שהשאיר את בנו בן השבע לבדו על הר פוג'י, לטענתו הילד הלין כי הוא עייף במהלך טיול משפחתי. אחד הפקחים שעובדים באתר התיירותי איתר את הילד אמש (חמישי) כשהוא יושב לבדו על ספסל סמוך לתחנה השישית במסלול פוג'ינומיה, בגובה של יותר מ־2,000 מטרים.
העובד הזמין את הילד להמתין בתחנה והזעיק את המשטרה, משם לקחו השוטרים את הילד תחת חסותם. התברר כי בשעות הבוקר המוקדמות, במהלך הטיפוס, אמר הילד לאביו כי הוא עייף מכדי להמשיך. האב, תושב נגויה, העיר הרביעית בגודלה ביפן, נתן לבנו חטיפים ומשקה קל ולהמתין עד שישובו. לאחר מכן, המשיך בטיפוס בן חמש שעות לפסגה יחד עם בנו הבכור, שכבר התקדם לפניהם. לפי דיווחים מקומיים, הדרך חזרה אל הילד הייתה אמורה להימשך כשמונה שעות.
עד שהשוטרים הצליחו ליצור קשר עם האב, הוא כבר הגיע לתחנה השמינית - במרחק של כשלוש שעות הליכה מהמקום שבו השאיר את בנו. השוטרים הורו לו לחזור, ולאחר שהתאחד עם הילד נזפו בו על שהשאיר אותו לבדו על הר געש פעיל. "גם אם המשמעות היא לוותר על הטיפוס המשותף בהר, להשאיר ילד מאחור זה בלתי מתקבל על הדעת", אמרו השוטרים.
המשטרה המקומית הזהירה כי למזג האוויר בהר פוג'י יש מיקרו־אקלים משלו, והוא בלתי צפוי ועלול להשתנות במהירות. היפותרמיה מהווה סכנה משמעותית למטיילים גם במהלך הקיץ. האב התנצל בפני המשטרה ואמר: "קיבלתי החלטה פזיזה, ואני מתחרט עליה עמוקות".
המשטרה המקומית קוראת למטיילים להביא בחשבון את היכולות והכושר של כל חברי הקבוצה בעת תכנון הטיפוס להר פוג'י, ולהתאים את קצב ההליכה בהתאם.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
![[object Object]](/wp-content/uploads/2021/01/27/08/מורידים.-נכנסים.-מתאהבים.-דף-כתבה-מובייל.png)