אזרח טורקי נעצר אמש (שישי) בבריטניה לבקשת רשויות החוק בארצות הברית, בחשד שניהל רשת מסועפת להעברת כספים ואספקה לארגון הטרור חמאס, תחת מסווה של "ארגון הומניטרי גלובלי".
החשוד, מוחמד יוסף חסנה, בן 45 מאיסטנבול, הובא למעצר בבריטניה ויישאר מאחורי סורג ובריח עד לסיום הליכי הסגרתו לניו יורק, שם יעמוד לדין. בשלב זה לא ידוע מי ייצג אותו בהליכים המשפטיים בארה"ב.
התובע האמריקני במנהטן, ג'יימי מקדונלד, פירט את שיטת הפעולה של חסנה והסביר כי הארגון שהקים היה למעשה חברת קש. לדבריו, תחת האצטלה של הגשת "סיוע הומניטרי", פעל חסנה באופן שיטתי כדי להעביר ציוד, מזון ומימון ישירות לידי ארגון הטרור, המוגדר בארה"ב כארגון טרור זר.
מחבלי חמאס גונבים משאיות עם סיוע הומניטרי בדיר אל בלאח
קשר ישיר להנהגה
מכתב האישום האמריקני עולה פרט מטריד הנוגע לקשריו העמוקים של חסנה עם צמרת חמאס. על פי הודעת הממשל האמריקני, חסנה עבד בשיתוף פעולה הדוק עם הנהגת חמאס, וספציפית עם ראזי חמד - חבר הלשכה המדינית של הארגון ואחד מדובריו הבכירים והמוכרים ביותר. הקשר ההדוק בין השניים התקיים לפחות מאז שנת 2023.
כתב האישום נגד חסנה בניו יורק כולל שורת עבירות פדרליות חמורות: קשירת קשר למתן תמיכה חומרית לחמאס, קשירת קשר למימון טרור, ומימון טרור בפועל. כל אחד משלושת הסעיפים הללו נושא עמו עונש מרבי של 20 שנות מאסר, כך שאם יורשע, עשוי חסנה לבלות את שארית חייו בכלא האמריקני.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו