"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"מראים שאפשר לחיות יחד": רבה של איראן הגיע לפרלמנט האירופי
רבנים מקהילות מוסלמיות התכנסו בבריסל כדי לדון בחופש הדת ובאתגרים שאיתם מתמודדים יהודים במדינות ערב • המפגש הנדיר עורר עניין רב בקרב נציבי האיחוד, שהבטיחו לגדוע כל מעשה של אפליה ורדיפה נגד מיעוטים: "רוצים להשמיע קול זעקה"
מתוך ועידת הרבנים בבריסל. צילום: Gabriel Lelievre

"מראים שאפשר לחיות יחד": רבה של איראן הגיע לפרלמנט האירופי

רבנים מקהילות מוסלמיות התכנסו בבריסל כדי לדון בחופש הדת ובאתגרים שאיתם מתמודדים יהודים במדינות ערב • המפגש הנדיר עורר עניין רב בקרב נציבי האיחוד, שהבטיחו לגדוע כל מעשה של אפליה ורדיפה נגד מיעוטים: "רוצים להשמיע קול זעקה"

מערכת היום
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

איחוד הרבנים במדינות האסלאם בבריסל, בהזמנת הנהגת האיחוד האירופי, קיים ועידה היסטורית בבריסל בירת האיחוד האירופי, בהשתתפות רבנים ממדינות אסלאמיות - כולל רבה הראשי של איראן, הרב יהודה גראמי.מושב ועד הפועל של איחוד הרבנים במדינות האיסלאם נערך בבנין הפרלמנט של האיחוד האירופי עצמו.

הרבנים נפגשו עם בכירי האיחוד האירופי והעלו את האתגרים הרבים שאיתם מתמודדות הקהילות היהודיות, בכירי האיחוד התעניינו בחופש הדת שיש לקהילות היהודיות, בדגש על מצבה של הקהילה היהודית באיראן, שם גרים כ-20,000 יהודים.

מתוך ועידת הרבנים בבריסל, צילום: Gabriel Lelievre

בשיחות בין בכירי האיחוד האירופי לרבנים, עלה נושא חיזוק החיים היהודיים במדינות האסלאם, בכירי האיחוד הבטיחו לטפל בנושאים הללו והודיעו לרבנים שהם יעמדו בקשר עם יו"ר האיחוד הרב מנחם מנדל חיטריק מרבני טורקיה, מי שארגן והוביל את הכינוס ההיסטורי.

בין הבכירים מהאיחוד האירופי היו נציב האירופי לענייני פנים, מגנוס ברנר, דוברוקה שואיצה, פוליטיקאית קרואטית המכהנת כנציבת האיחוד האירופי לענייני הים התיכון, ואוליבר ורהלי, הנציב האירופי לענייני בריאות, ודיפלומטים וחברי פרלמנט רבים.

מתוך ועידת הרבנים בבריסל, צילום: Gabriel Lelievre

שואיצה שיבחה את הרבנים: "כל יום אתם מראים שהחיים היהודיים יכולים להתמזג עם רוב מוסלמי, ויכולים לחיות יחד. בחלק מהקהילות שלכם, הם התקיימו יחד במשך מאות שנים. זה יקר ערך".

היא הבהירה: "אסור לנו לקבל אפליה, רדיפה או אלימות - בשום מקום, נגד אף מיעוט. אנחנו מחויבים באותה מידה לערכים האלה בבית. אהי רוצה להשמיע קול זעקה כאשר הקהילות שלכם מאוימות".

בכירת האיחוד קתרינה פון שנורביין, מתאמת האיחוד האירופי למאבק באנטישמיות, הבהירה באירוע כי האיחוד האירופי מחויב לגדוע כל מעשה אנטישמי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...