"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
טלטלו את הסירה: פרשת המין שמסעירה את משט הסומוד לעזה
עמודים ברשת האינסטגרם המזוהים עם משתתפי המשט חשפו כי אחד מחברי וועדת התכנון של המפגן שכב עם כמה מהפעילות באזורי המגורים של הסירות • "לעשות את זה בסירה שבדרכה לארץ בה מתבצע רצח עם זו הפרה של כללי האתיקה", נכתב על ידי הפעילים
פעילי משט הסומוד בברצלונה. צילום: אי.פי.איי

טלטלו את הסירה: פרשת המין שמסעירה את משט הסומוד לעזה

עמודים ברשת האינסטגרם המזוהים עם משתתפי המשט חשפו כי אחד מחברי וועדת התכנון של המפגן שכב עם כמה מהפעילות באזורי המגורים של הסירות • "לעשות את זה בסירה שבדרכה לארץ בה מתבצע רצח עם זו הפרה של כללי האתיקה", נכתב על ידי הפעילים

נטע בר
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

סערה בקרב משתתפי ומארגני ,משט הסומוד" שיצא אתמול מברצלונה לעבר רצועת עזה. אחד הארגונים החברים בקואליציה של המשט דיווח על התנהלות מינית לא נאותה של אחד מבכירי ההתארגנות, שקיים יחסי מין עם לפחות שלוש מתנדבות או מתנדבים במהלך ההפלגה עצמה.

פעילי משט הסומוד לקראת יציאה מברצלונה%2F%2Fרשתות חברתיות

חבר בוועדת ההיגוי, הגוף המנהלי הבכיר ביותר של הארגון, "קיים יחסי מין עם מספר פעילים בזמן שהיו על הסירה בדרכה לעזה". על פי הדיווחים, שלושה מתנדבים שונים היו מעורבים. לא ברור מה מינו של הפעיל או הפעילה ומה מינם של אלו שקיימו עמו יחסי מין. .

צוות הניהול של לב פלסטין, שפרסם את הדו"ח, כינה זאת "הפרה ברורה של אתיקה וכוח... ניצול לרעה של כוח [ש]יוצר סביבה רעילה [ו]פוגע בשלמות המשימה כולה". "לא אכפת לנו מה כל אחד עושה בזמנו הפרטי,, נכתב בהודעת הצוות המנהל של "לב פלסטין, "בבית או בבית מלון. קיימו יחסי מין עם מי שאתם רוצים. זה לא עניין שלנו". לפי הנימה של הדברים ניתן לחשוב שמדובר ביחסי מין בין בני אותו מין, דבר שעלול לחול לסערה בקרב המשתתפים השמרנים יותר של המשט.

המשט לעזה, צילום: Getty Images

"אבל על הסירה – בדרך למדינה בה מתבצע רצח עם – עם מתנדבים שנמצאים תחת ה אחריות והסמכות שלך, במרחב בו ישנים, אוכלים וחיים יתר הפעילים, מדובר בהפרה בוטה של האתיקה וניצול של יחסי המרות והכוח", נכתב בהודעת הארגון.

ארגון משט הסומוד קיבל דיווחים מפורטים על התקרית אך בחר שלא להגיב ולא להשעות את הדמות החשודה במעשים. הארגון לא התייחס בפומבי לפרשה. "האירוע הראשון התרחש לפני יותר משישה חודשים. הארגון קיבל דוחות מפורטים ועדויות לפני יותר מחודש. נתנו להם זמן. נתנו להם כל הזדמנות לעשות את הדבר הנכון. הם סירבו", נכתב בהודעת "לב פלסטין".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...