דאגה בוושינגטון: הלוויין הסיני חשף את ההכנות למתקפה באיראן

חברת MizarVision תיעדה מטוסי F-22 אמריקנים בבסיס בישראל ומנושאות מטוסים של הצי במזרח התיכון • התמונות האיכותיות שמגיעות בתוך שעות מראות עליה מדאיגה ביכולות לווני הצילום הסיניים

תיעוד חריג: מטוסי F-22 אמריקניים בבסיס בדרום הארץ. צילום: ללא

חברה פרטית סינית משכה את תשומת ליבם של גורמי ביטחון לאחר שפרטה פריסות צבאיות אמריקאיות ליד איראן, צעד שלדברי מומחים מדגיש את יכולות המודיעין של בייג'ינג.

MizarVision, חברת ניתוח מודיעין מסחרי סינית, פרסמה באופן עקבי פוסטים של מעקב אחר תנועות צבאיות אמריקאיות ברשתות החברתיות בשנתיים האחרונות.

אך היא משכה תשומת לב מחודשת בחודש האחרון עם עלייה בתדירות ובפירוט הפוסטים שלה ועל ידי הכללת פריסות מפורטות של נכסים צבאיים אמריקאים שונים ברחבי ערב הסעודית, ירדן, יוון וקטאר.

מטוסים אמריקנים שתועדו על ידי MizarVision בבסיס אל עודייד בקטאר,

על רקע המתיחות הגוברת באיראן ופעולה צבאית אפשרית מצד וושינגטון, העדכונים פירטו את המספרים והדגמים המדויקים של מטוסי ארה"ב החונים במתקנים, כמו גם את מערכות ההגנה האווירית שלהם.

העדכון האחרון של MizarVision ביום רביעי הגיע בעקבות הגעתה של נושאת המטוסים הגדולה בעולם, USS ג'רלד ר. פורד, לכרתים, האי הגדול ביותר ביוון. נושאת המטוסים נחשבת לחלק מההתעצמות הצבאית הגדולה ביותר של אמריקה במזרח התיכון וסביבתו מאז מלחמת עיראק ב-2003.

בשל השליטה של המפלגה הקומוניסטית הסינית בשוק הפרטי בסין, קשה לדמיין שחשיפת התמונות לשוק הרחב נעשתה ללא ידיעתה של בייג'ינג וללא אישורה. התמונות, שמגיעות באיכות טובה ותוך שעות ספורות מההתרחשות שמבקשים הלוויינים לתעד, מדאיגים מומחים במערב משום שהם מדגימים את הפיתוח המהיר של מערכות הלוויין מתוצרתה של סין. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר