"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
קשרים לדאעש: המחבלים שביצעו את הטבח בסידני נסעו לאזורים מוסלמיים בפיליפינים
גורמים ביטחוניים באוסטרליה סיפרו ל"דיילי טלגרף" הבריטי כי חקירת האב והבן שירו למוות ב-15 בני אדם במסיבת חנוכה מתמקדת בנסיעה של השניים לאזור ש"מלא מחנות אימונים של המדינה האסלאמית" • הביקור מעלה שאלות מדוע השניים, שהיו מוכרים למשטרה, לא נחקרו
נביד וג'ביד אקראם, שביצעו את הטבח בסידני. צילום: רשתות חברתיות

קשרים לדאעש: המחבלים שביצעו את הטבח בסידני נסעו לאזורים מוסלמיים בפיליפינים

גורמים ביטחוניים באוסטרליה סיפרו ל"דיילי טלגרף" הבריטי כי חקירת האב והבן שירו למוות ב-15 בני אדם במסיבת חנוכה מתמקדת בנסיעה של השניים לאזור ש"מלא מחנות אימונים של המדינה האסלאמית" • הביקור מעלה שאלות מדוע השניים, שהיו מוכרים למשטרה, לא נחקרו

נטע ברדודי קוגן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

ביקורת על רשויות החוק באוסטרליה לאחר שהיום (שני) נחשף כי מבצעי הטבח בחוף בונדיי בסידני נסעו לביקור בפיליפינים, חודשים לפני ביצוע הטבח, כשהם מבקרים באזורים בהם פעילים מחנות אימונים של ארגון המדינה האסלאמית.

חילופי האש בין המשטרה ליורים בסידני מרחפן %2F%2F רשתות חברתיות

הדיילי טלגרף דיווח כי סג'יד ונביד אקראם טיילו יחד, חודשים לפני מתקפת הטרור, לפיליפינים ושם ביקרו באזורים בהם פעילים מחנות גיוסו אימון של המדינה האסלאמית, כחלק מהתקוממות חמושה של אסלאמיסטים בכמה איים במדינה. החשיפה גרמה לגל של ביקורת כלפי רשויו תהחוק שכבר הכירו את הבן כרדיקלי אך נמנעו מלחקור את השניים.

אחד היורים זוהה כנביד אקראם, צילום: .

בנוסף, דגל דאעש נמצא ברכבם של המחבלים, ולפי הדיווחים משטרת הטרור מאמינה כי השניים נשבעו אמונים לארגון. מטעני חבלה מאולתרים שנמצאו אף הם ברכב פורקו על ידי חבלנים. הבן כבר "עלה על רדאר" הביון האוסטרלי (ASIO) כבר באוקטובר 2019 בשל קשריו לחוליית דאעש בסידני - בעקבות מעצרו של איסאק אל-מטארי, שזוהה כ״מפקד הארגון באוסטרליה״ ותכנן ״מרד״ במדינה. לפי מקורות ביחידה למאבק בטרור, נאביד היה קשור מקרוב לאל-מטארי ולאנשים נוספים בחוליה שהורשעו בעבירות טרור. מנהל ASIO מייק ברגס אמר אתמול כי אחד המחבלים היה מוכר לסוכנות, אך ״לא בהקשר של איום מיידי, אז אנחנו צריכים לבדוק מה קרה כאן״.

בתוך כך, הביקורת במדינה על השלטון גוברת. ראש ממשלת אוסטרליה לשעבר, טוני אבוט, גינה את ממשלת אלבניה על "חוסר האונים הקשה" שלה בכל הנוגע לביטחון הלאומי ולאנטישמיות בעקבות מתקפת הטרור בבונדי ביץ'. "אני חושב שמה שראינו מכל רמות הממשל במדינה הזו מאז ה-7 באוקטובר הוא חוסר אונים קשה", אמר.

ראש ממשלת אוסטרליה לשעבר טוני אבוט, צילום: איי.פי

"אם תסבלו נאומי שנאה, במוקדם או במאוחר יהיו לכם מעשים מלאי שנאה וזה מה שיש לנו. מה שקיבלנו כאן לפני 24 שעות הוא, אם תרצו, התוצאה של שנתיים של דברי שנאה מתמשכים נגד יהודים אוסטרלים."

אלפים - יהודים עטופים בדגלי ישראל, נבחרי ציבור והציבור הרחב - התכנסו כדי לחלוק כבוד אחרון ולהתייחד עם זכר הנרצחים. הוריה של מטילדה פולטבצ׳נקו בת ה-10, הקורבן הצעיר ביותר של הפיגוע, עמדו מול ערימת הזרים כשהם מתייפחים. הרב יוסי שוחט הוביל הדלקת נרות.
״התעוררנו הבוקר והרגשנו שאנחנו חייבים לבוא לכאן״, אמר שוחט ל-BBC. ״רצינו לזכור אותם בדרך שבה הם היו רוצים להיזכר - על ידי הוספת אור, טוב וחסד״.

זירת הפיגוע בסידני, צילום: AFP

בשעות הערב בית האופרה המפורסם של העיר הואר בחנוכייה, לאחר שהדגלים ברחבי המדינה ירדו לחצי התורן בעקבות אירוע הרצח ההמוני הקשה במדינה מזה כמעט 30 שנה. ראש הממשלה אנתוני אלבניזי השתדל להראות שמדינתו לוקחת באופן הרציני ביותר את המאבק באנטישמיות: הוא ביקר בזירה והניח זרים, והודיע על כוונתו להחמיר את חוקי הנשק במדינה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...