כותרות העיתונים בעולם אחרי הפיגוע בסידני. צילום: .

״מתקפה על חגיגות חנוכה״: הסיקור בעולם, הגינוי של המלך - והצעדים בצרפת

פיגוע הטרור האנטישמי בחוף בונדי שבסידני סוקר בהבלטה בתקשורת העולמית, כשחלק מכלי התקשורת הדגישו מיד את האופי האנטישמי ואחרים נקטו זהירות לשונית • המלך צ'ארלס: ״מזועזעים ועצובים מפיגוע הטרור האנטישמי הנוראי״ • מקרון: ״נמשיך להילחם ללא לאות בשנאה האנטישמית״ • שר הפנים הצרפתי הורה לתגבר את האבטחה בחגיגות החנוכה ברחבי צרפת

פיגוע הירי הקטלני בחוף בונדי שבסידני, שבו נרצחו היום (ראשון) לפחות 11 בני אדם במהלך אירוע לרגל חג החנוכה, זכה לסיקור נרחב בתקשורת העולמית ולגל של תגובות גינוי ממנהיגים בכירים ברחבי העולם. באתרי חדשות מובילים באירופה ובארה"ב הוצג הפיגוע בכותרות הראשיות, כשחלקם הדגישו מיד את האופי האנטישמי של המתקפה, בעוד אחרים בחרו בתחילה להיצמד לדיווחים זהירים יותר עד שממשלת אוסטרליה הכריזה על האירוע כאירוע טרור.

בגרמניה, עיתון ״בילד״ פרסם בכותרת הראשית: ״מתקפה על חגיגת חנוכה באוסטרליה וירי על יהודים״, וציין כי הירי התרחש במהלך הדלקת הנר הראשון של החג, באירוע שבו השתתפו כ-2,000 איש. ב״דר שפיגל״ הכותרת הראשית הייתה ״לפחות עשרה הרוגים ביריות שנורו בחוף בסידני״, עם כותרת משנה שהדגישה כי ״הפיגוע כוון לחגיגת חג החנוכה היהודי״. ב״גרדיאן״ הבריטי הכותרת הראשונית הייתה מרוככת: ״ירי בחוף בונדי: 10 בני אדם נהרגו״, אך מאוחר יותר תוקנה ל״ירי המוני בפסטיבל יהודי בחוף בונדי הוכרז כמתקפת טרור״.

הכותרת בבילד הגמרני,
אל מונדו הספרדי, צילום: .

באיטליה, אתר ״קוריירה״ פרסם בכותרת הראשית: ״סידני, ירי במסיבת חנוכה בחוף בונדי: 12 קורבנות, תקיפה שכוונה נגד הקהילה היהודית״, והקדיש כתבה נפרדת למשמעות חג החנוכה. ב״לה רפובליקה״ דווח על ״ירי במהלך חגיגות חנוכה בחוף בונדי: רב היה בין ההרוגים״. בספרד, ״אל מונדו״ כתב בכותרת הראשית: ״לפחות 11 הרוגים בירי בחוף בונדי במהלך חגיגה יהודית. המשטרה מגדירה זאת כפיגוע טרור״. ב״אל פאיס״ הדיווח הופיע במקום פחות בולט, אך צוין כי ראש ממשלת אוסטרליה תיאר את המראות כ״מזעזעים ומטרידים״.

בארה"ב ניכר פער מסוים בין כלי התקשורת. רשתות ועיתונים המזוהים עם הזרם הליברלי כמו CNN, ה״ניו יורק טיימס״ וה״וושינגטון פוסט״ הדגישו בתחילה את ממדי האירוע ואת העובדה שמדובר באירוע חריג באוסטרליה, ונקטו זהירות לשונית עד להצהרות הרשמיות. ב״וושינגטון פוסט״ שולב גם דיון בסוגיות של פיקוח על נשק. לעומת זאת, כלי תקשורת שמרניים כמו ״פוקס ניוז״ וה״ניו יורק פוסט״ הציגו כבר בכותרות הראשונות את האירוע כ״פיגוע אנטישמי״ ו״מתקפת טרור נגד יהודים״, תוך הדגשת הקשר לעלייה באנטישמיות בעולם המערבי.

הכותרת בניו יורק פוסט, צילום: .
לה רפובליקה האיטלקי, צילום: .

מרבית מנהיגי העולם מיהרו לגנות את הפיגוע. המלך צ'ארלס, שרשמית מוגדר כראש המדינה באוסטרליה, אמר כי הוא ורעייתו קמילה ״מזועזעים ועצובים מפיגוע הטרור האנטישמי הנוראי על יהודים שהשתתפו בחגיגת חנוכה בחוף בונדי״, והוסיף: ״ליבנו עם כל מי שנפגע, כולל השוטרים שנפצעו בעת שהגנו על בני קהילתם. אנו מוקירים את המשטרה, שירותי החירום ובני הציבור שפעולותיהם הגבוריות ללא ספק מנעו זוועה וטרגדיה גדולות עוד יותר״.

מזכיר המדינה האמריקני מרקו רובייו הצהיר: ״לאנטישמיות אין מקום בעולם הזה. תפילותינו עם קורבנות הפיגוע המזעזע הזה, עם הקהילה היהודית ועם אוסטרליה״. ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר כתב: ״חדשות מצערות עמוקות מאוסטרליה. בריטניה שולחת את תנחומיה לכל מי שנפגע מהפיגוע המחריד בחוף בונדי״. ראש ממשלת ניו זילנד כריסטופר לוקסון אמר: ״אוסטרליה וניו זילנד הן יותר מחברות, הן משפחה. אני המום מהמראות המצערים בבונדי, מקום שניו זילנדים מבקרים בו מדי יום״.

נשיאת הנציבות האירופית אורסולה פון דר ליין כתבה: ״המומה מהפיגוע הטרגי בחוף בונדי. אירופה עומדת לצד אוסטרליה והקהילות היהודיות בכל מקום. אנחנו מאוחדים נגד אלימות, אנטישמיות ושנאה״. ראש ממשלת פולין דונלד טוסק הוסיף: ״תנחומיי העמוקים למשפחות קורבנות פיגוע הטרור הנורא. אנטישמיות, בכל מקום שהיא מופיעה, מובילה למעשי פשע. היום פולין עומדת לצד אוסטרליה ברגע אבל זה״. ראש ממשלת נורבגיה יונאס גאהר סטורה אמר: ״אני מגנה את מעשה הטרור הנתעב הזה בחריפות האפשרית״, וראש ממשלת שבדיה אולף קריסטרסון כתב: ״מחשבותיי עם הקורבנות ומשפחותיהם. יחד עלינו להילחם בהתפשטות האנטישמיות״.

נשיא צרפת עמנואל מקרון כתב: ״בסידני, פיגוע טרור אנטישמי פגע במשפחות שהתכנסו לחגוג את חנוכה. צרפת שולחת את מחשבותיה לקורבנות, לפצועים וליקיריהם. אנחנו חולקים את כאבו של העם האוסטרלי ונמשיך להילחם ללא לאות בשנאה האנטישמית, שפוגעת בכולנו, בכל מקום שהיא פוגעת״. שר הפנים הצרפתי הורה לכל המפקחים וכוחות הביטחון לתגבר את האבטחה בכל חגיגות החנוכה ברחבי צרפת.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...