שעות לאחר הכרזתו של נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, על שיחות להפסקת אש בין תאילנד וקמבודיה, לאחר ימים של לחימה קטלנית באזורי הגבול, שני הצדדים חזרו לחילופי אש הדדיים.
צבא קמבודיה משגר רקטות לעבר שטחה של תאילנד // רשתות חברתיות
לפחות חמישה חיילים תאילנדים מפגעו ממארב של הקמבודים, כמה מהם נפצעו באורח קשה. בנוסף, קמבודיה הפגיזה בית חולים במחוז סי סה קט נפגע מירי טילים קמבודיים ונזק גדול נגרם במקום. הצבא התאי פרסם הודעה ובה נטען כי "צבא קמבודיה אינו נוצר את האש. הירי התחדש בשעות הבוקר וטילים קמבודיים פגעו בבסיס צבאי במחוז סורין".
בקמבודיה האשימו את התאילנדים בפרישת כוחות באזורים חדשים של הגבול וטענו כי אין אמת בטענות של בנגקוק על ירי טילים לשטחה של תאילנד. דובר הממשלה, פן בונה, ציין כי ממשלת קמבודיה קוראת לתאילנד ,לסיים את התוקפנות" ולהיכנס להפסקת אש בהקדם.
לפחות 38 בני אדם נהרגו מאז פרצו הקרבות בין המדינות ו-168,000 בני אדם פונו מבתיהם בתאילנד בלבד. נזק נגרם לתשתיות אזרחיות כמו בתי ספר, בתי חולים ומקדשים. צבא קמבודיה השיג, על פי דווחים שונים, הישגים טריטוריאליים באזורי הגבול, לאחר ימים של לחימה מאומצת בשטח הררי וקשה לתנועה.
מנהיגי קמבודיה ותאילנד הסכימו אתמול להיפגש לשיחות הפסקת אש לאחר ימים של אלימות חוצת גבולות, על פי הצהרות ביום שבת משני הצדדים וכן מנשיא ארה"ב דונלד טראמפ.
טראמפ אמר מוקדם יותר בסוף השבוע כי שוחח עם ראש ממשלת קמבודיה, הון מאנט, ועם ראש ממשלת תאילנד בפועל, פומתאם וצ'איאצ'אי, במאמציו להשיב את השלום. הוא גם אמר שהוא מצפה לסגירת הסכמי סחר עם שתי המדינות, "ברגע שיהיה שלום בהישג יד".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו