"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
חרם אקדמי על שב"ס: ארגון הכליאה הבינלאומי מונע מקצינים ישראלים להרצות בכנס
בטענה כי על פי דיווחים צפויות הפגנות אנטי-ישראליות, החליט ה-ICPA, בו חבר גם שירות בתי הסוהר, לא לאפשר את הרצאתם של שני קציני מחקר של השב"ס
שירות בתי הסוהר. צילום: מיכה בריקמן
פרסום ראשון

חרם אקדמי על שב"ס: ארגון הכליאה הבינלאומי מונע מקצינים ישראלים להרצות בכנס

בטענה כי על פי דיווחים צפויות הפגנות אנטי-ישראליות, החליט ה-ICPA, בו חבר גם שירות בתי הסוהר, לא לאפשר את הרצאתם של שני קציני מחקר של השב"ס

,עודכן
0השמעה
[object Object]

ארגון הכליאה הבינלאומי ICPA הטיל חרם אקדמי על שירות בתי הסוהר הישראלי. אנשי הארגון מנעו השתתפות של קציני שב״ס שאמורים היו להרצות בכנס המתקיים בימים אלו בבלפסט שבאירלנד - וזאת מחשש לביטויי מחאה מחוץ לכנס ובטענה ש"לא ניתן להבטיח את ביטחונם".

מטרתו של ארגון הכליאה הבינלאומי ICPA היא למידה הדדית והתפתחות מקצועית בתחומי הכליאה ברחבי העולם. שירות בתי הסוהר חבר בארגון ומשלם דמי חבר שנתיים. נציבת שב״ס לשעבר, רב גונדר בדימוס קטי פרי, חברה בדירקטוריון של הארגון כמו גם היועמ"ש לשעבר של השב״ס, תת גונדר בדימוס חיים שמולביץ. הארגון מארגן מספר כנסים שנתיים בנושאים מקצועיים שונים. שב"ס משתתף בכנסים מסוג זה בשוטף, ולא פעם מציג בו מאמרים ופרויקטים.

הצצה נדירה לפעילות יחידת מצדה - יחידת העילית של שירות בתי הסוהר (ארכיון) \ אורן כהן

כך או כך בכל פעם שיוצאת משלחת של שב"ס, בין אם לכנס או לרכש או כל דבר אחר, נערכת הערכת מצב של חטיבת המבצעים בשב״ס שם מחליטים אם יש הנחיות ביטחון מיוחדות ואם צריך לצרף מאבטחים או סידורי אבטחה אחרים למי שיוצאים להשתתף בכנסים.

בימים אלה מתקיים כנס מחקר בנושאי כליאה של הארגון. הכנס מתקיים בבלפסט שבאירלנד. מהפרטים שהגיעו ל"ישראל היום" עולה כי שני קציני מחקר של שב"ס הגישו מאמרים והתקבלו להרצות בכנס. לאחר הערכת, מצב הוחלט לשלוח איתם שני מאבטחים ואנשי הארגון הבינלאומי עודכנו בכך.

ללא סממנים ישראליים

אלא שבסוף אפריל עודכנה צמרת השב״ס כי מנהלי הכנס טוענים שיש איומים להפגנות מול הכנס, זאת בעקבות ההרצאות של שני הישראלים. בתגובה אמר להם גורם בשב"ס כי "ביצענו הערכת מצב מחודשת והוחלט כי אין מניעה ביטחונית לנסוע, כמובן עם שני המאבטחים".

כמה שעות אחרי, עודכנו אנשי השב״ס כי לאור דיווחים מרובים בתקשורת המקומית על הפגנות צפויות כנגד הישראלים שיגיעו לכנס, הוחלט שלא לאפשר לישראלים להרצות, כמו גם שלא יהיו סממנים ישראליים בפאנלים, היות ולטענתם אין להם אפשרות לערוב לביטחון הישראלים. אנשי השב״ס הישראלים הוזמנו להשתתף בכנס אבל לא כמרצים, אלא רק כמאזינים.

הפגנות אנטי ישראליות באירלנד (ארכיון),צילום: רויטרס

ב ל"ישראל היום" נודע כי אנשי הארגון נתבקשו להראות את הפרסומים המדוברים, אך ללא מענה. בנוסף בשב״ס מדגישים כי לא ביקשו שיערבו לביטחונם של הנציגים הישראליים.

דובר שב"ס סג"ד זיוון פריידין נתבקש להגיב על העניין ומסר: "בשירות בתי הסוהר נמצא גוף מחקר מוביל בתחומו, מדובר בחרם אקדמי דה פקטו כנגד חברה בארגון. מצער לגלות כי הארגון בחר בפוליטיזציה וחטא ליסודות המרכיבים את הקמתו ומהותו המקצועית".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו