מוושינגטון ועד טהרן: בעולם הגיבו לראיון של טראמפ ב"ישראל היום"
סוכנות הידיעות האיראנית "נור ניוז" דיווחה בהרחבה על התייחסותו של הנשיא לשעבר למלחמה ברצועת עזה • ב"ניו יורק טיימס" צוטטו קטעים מהראיון בכתבה הראשית באתר
Your browser doesn’t support HTML5 audio
כלי תקשורת ברחבי העולם פרסמו במהלך השעות האחרונות התייחסות לדבריו של נשיא ארצות הברית לשעבר, דונלד טראמפ, לפיהם על ישראל להפסיק את המלחמה ברצועת עזה.
טראמפ אמר אתהדברים בראיוןעם עמר לחמנוביץ ואריאל כהנא עבור "ישראל היום". העיתון האמריקני "ניו יורק טיימס" הקדיש כתבה בעמוד הראשי שלו לאמירות של הנשיא לשעבר בכתבה שכללה כמה ציטוטים מהראיון.
ברשת החדשות האמריקנית ABC התייחסו לדבריו של טראמפ וטענו כי "נראה שהוא מאשים את ישראל באנטישמיות נגדה". הדברים מתייחסים לאמירה של הנשיא לשעבר כי גל האנטישמיות שחווה ארצות הברית מתרחש בגלל ש"אתם (ישראל) נלחמתם בחזרה".
גם התקשורת באיראן עסקה בהתבטאויות הנשיא לשעבר סביב הלחימה ברצועת עזה. סוכנות הידיעות האיראנית "נור ניוז", המזוהה עם משמרות המהפכה, פרסמה התייחסות לדברים: "נשיא ארצות הברית לשעבר, התומך הגדול ביותר של הפשעים הישראליים, מכיר בכך שהמשטר הציוני מפסיד את התמיכה הבינלאומית שלו במלחמת ההשמדה שהוא מנהל ברצועת עזה".
בעיתון האמריקני "שיקגו טריביון" התייחסו לראיון בהרחבה בכתבה גדולה, שעלתה גם לאתר האינטרנט של העיתון וגם למהדורה המודפסת.
גם רשת אלג'זירה הקטארית הקדישה כתבה לדברים שנאמרו בראיון, וציינה כי "הנשיא לשעבר אמר לעיתון הימני, בראיון שהוקלט במהלך סוף השבוע, כי 'אתם חייבים לסיים את המלחמה שלכם'... טראמפ לעיתים קרובות מציג את עצמו כידידה הגדול ביותר של ישראל".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו