שר ההגנה הסיני לי שנגפו. צילום: איי.פי

דיווחים: שר ההגנה הסיני מואשם בשחיתות ויודח מתפקידו

לי שנגפו לא נראה בציבור כמה שבועות וכעת מקורות בבייג'ינג הדליפו ל"וושינגטון פוסט" כי הוא ככל הנראה יסיים את תפקידו • לי צבר כוח פוליטי רב כשעמד בראש מערך הרכש של צבא סין

שר ההגנה הסיני, לי שנגפו, נעצר ונחקר בחשד לשחיתות, כשבבייג'ינג מעריכים כי הוא יודח מתפקידו, כך דיווחו היום (שישי) מקורות בוושינגטון לעיתון האמריקני "וושינגטון פוסט".

לי נעדר זה כמה שבועות מעין הציבור ומומחים סבורים שהמהלך נגדו קשור לתהליך ביסוס כוחו של נשיא סין, שי ג'ינפינג. על פי הדיווח ב"וושינגטון פוסט" שי מטהר מסביבתו הקרובה בכירים שנתפסים כבעלי דעה עצמאית או פופולריים מספיק בחוגי המפלגה והצבא על מנת לקרוא תגר על מנהיגותו של הנשיא.

בכיר סיני ציין שהיעלמותו של שר ההגנה מעין הציבור נובעת דווקא מאי כשירות רפואית וכי העובדה שיצטרך לפרוש מתפקידו היא "בלתי נמנעת". עם זאת, גורמים בתעשייה הצבאית הסינית סבורים כי היעלמות ואכן קשורה לפרשת שחיתות ושזו קשורה לתפקידו הקודם של לי כראש מערך הרכש של צבא סין.

לי, בן 65, מונה לפקידו רק בחודש מרץ, הוא אחד מחמשת חברי מועצת היועצים שמסייעים לנשיא בתהליכי קבלת החלטות שקשורים במדיניות חוץ וביטחון. לי נראה לאחרונה בפומבי בחודש שעבר במהלך נסיעה לבלארוס ורוסיה, שם נפגש עם שר ההגנה הרוסי, סרגי שויגו. בחודש אוגוסט הוא תועד בפגישה עם ראשי מדינות אפריקה בבייג'ינג.  

פיטוריו המסתמנים של לי מתפקידו מגיעים כמה חודשים לאחר טיהורו של שר החוץ לשעבר, קין גאנג וסדרה של פיטורים מתוקשרים ביחידת הטילים של הצבא הסיני.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...