דיווח: ארה"ב תקצץ עשרות מיליונים בסיוע למצרים, ותעביר ללבנון

ממש ביידן הודיע לקונגרס בארה"ב כי הוא יקצץ סיוע של 85 מיליון דולר שהותנו בקידום זכויות אדם ושחרור אסירים פוליטיים • גורם המעורה בנושא: הכסף יופנה ללבנון ולטיוואן • כ-320 מיליון דולר מתוך סכום שנתי של מיליארד דולר המועבר כסיוע צבאי למצרים, מותנים בסוגיות הנוגעות לזכויות אדם במדינה

נשיא ארה"ב ג'ו ביידן. צילום: איי.פי

בגלל הפרה של זכויות אדם: ממשל ביידן הודיע לקונגרס בארה"ב כי הוא יקצץ סיוע של 85 מיליון דולר למצרים שהותנה בקידום זכויות אדם ושחרור אסירים פוליטיים, כך דווח הערב (חמישי) ברשת CNN. גורם המכיר את הנושא מסר לרשת כי הכסף יופנה במקום זאת ללבנון ולטאיוואן.

ביידן מבטיח: תמיכתנו באוקראינה לא תיחלש (ארכיון) // רויטרס

על פי הגורם, ממשל ביידן מסר כי הוא יפנה 55 מיליון דולר של כספי סיוע לטאיוואן ועוד 30 מיליון דולר ללבנון.

נכון לעכשיו, כ-320 מיליון דולר מתוך סכום שנתי של מיליארד דולר המועבר כסיוע צבאי למצרים, מותנים בסוגיות הנוגעות לזכויות אדם במדינה.

קריסה כלכלית בלבנון ומתיחות טיוואנית מול סין

בחודש שעבר קבוצה של 11 חברי המפלגה הדמוקרטית בוועדת החוץ של בית הנבחרים קראה למזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן לעכב את כל המימון בסך 320 מיליון דולר. זאת בשל חשש מהפרות של זכויות אדם במצרים.

אותם מחוקקים כתבו במכתב כי הם מכירים ביחסים ההיסטוריים בין ארה"ב למצרים, אך מודאגים מדיווחים של מחלקת המדינה ושל ארגוני זכויות אדם. על פי פרסומים אלה, מתבצעות הפרות מתמשכות של זכויות האדם במצרים. בעקבות כך, קראו המחוקקים להקפיא את כספי הסיוע המותנים בסך 320 מיליון דולר עד שיחול שיפור.

מצוקה כלכלית קשהאנשים בתור ללחם בביירות, לבנון (ארכיון), צילום: איי.פי

הקפאת כספי הסיוע והתמיכה בטאיוואן מגיעה כאשר ממשל ביידן פועל לחזק את קשריו עם המדינה על רקע המתיחות מול סין. ביולי האחרון הכריז ממשל ביידן על חבילת נשק חדשה בשווי 345 מיליון דולר עבור האי. מצרים, יש לציין, נמצאת בקשיים כלכליים, אך הסיוע הצבאי פחות רלוונטי לכך.

לבנון עצמה נמצאת בקריסה כלכלית מתמשכת בעקבות שחיתות עמוקה במוסדות המדינה. עם בריחת המשקיעים ממדינות המפרץ והעול הכלכלי של הפליטים הסורים, מצבה הכלכלי של המדינה הלך והידרדר בשנים האחרונות. כל זאת כאשר אחיזתו של חיזבאללה חזקה יותר מתמיד. כעת ארה"ב צפויה להעניק סיוע ללבנון, אך ספק אם צעד זה ישפר את מצבה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר