"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
קורונה בצפון קוריאה: 820 אלף מקרים בשלושה ימים
שליט המדינה המסוגרת קים ג'ונג און הגדיר את התפרצות המגפה במדינה כ"אסון גדול" • בפיונגיאנג הודיעו כי 42 בני אדם מתו מהמחלה וקרוב ל-300 אלף נזקקו לטיפול רפואי
צוותי רפואה ממוגנים בצפון קוריאה | צילום: איי.אף.פי

קורונה בצפון קוריאה: 820 אלף מקרים בשלושה ימים

שליט המדינה המסוגרת קים ג'ונג און הגדיר את התפרצות המגפה במדינה כ"אסון גדול" • בפיונגיאנג הודיעו כי 42 בני אדם מתו מהמחלה וקרוב ל-300 אלף נזקקו לטיפול רפואי

נטע בר
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

צפון קוריאה דיווחה הבוקר (ראשון) על יותר מ-300 אלף נדבקים חדשים בנגיף הקורונה ועל 42 מתים ממחלת הקורונה מאז הכריזה פיונגיאנג רשמית על התפרצות המגפה במדינה בשבוע שעבר.

סוכנות הידיעות הממלכתית במדינה, KCNA, דיווחה על 296,180 נדבקים חדשים בנגיף הקורונה במדינה, שבה כמעט אף אחד לא קיבל חיסון לנגיף בשנתיים החולפות. הסוכנות דיווחה כי הרשויות בבירה פיונגיאנג נוקטות "צעדי חירום נחרצים וזריזים", אך בשלב זה לא נתקבלה כל בקשה לקבלת סיוע ממדינות העולם בדמות חיסונים או בדיקות.

"כל המחוזות, הערים והרשויות המקומיות במדינה נכנסו לסגר מלא ומוחלט, ויחידות העבודה, הייצור והמגורים יהיו סגורות ומבודדות הרמטית זו מזו. בדיקה מחמירה ומהירה של כל התושבים מתקיימת החל מהשבוע שעבר", נמסר מסוכנות הידיעות.

כמו כן, בסוכנות הידיעות טענו כי "חלק גדול" ממקרי המוות מנגיף הקורונה קשורים ב"אנשים שפעלו בחוסר זהירות ונטלו תרופות ללא ידע או הבנה של וריאנט האומיקרון החמקמק, דרכי התפשטותו והטיפול הנכון עבור מחלת הקורונה".

חיטוי נגד נגיף הקורונה בצפון קוריאה, צילום: איי.אף.פי

אתמול התייחס שליט צפון קוריאה, קים ג'ונג און, להתפרצות הקורונה במדינה ואמר כי מדובר ב"אחת התהפוכות הקשות ביותר מאז ייסודה של ארצנו". מדובר בהתייחסות נדירה של השליט למשבר רפואי, והיא מעידה על תחושה קשה השוררת במדינה בעקבות ממדי ההתפרצות.

בעוד מומחים סבורים כי המחלה מתפשטת במדינה זה זמן מה וחלקים גדולים מהאוכלוסייה כבר נדבקו והחלימו מבלי שכלל נבדקו, צפון קוריאה דיווחה מאז יום חמישי על 820,320 מקרים של מחלת הקורונה, מתוכם קרוב ל-300 אלף חולים שנזקקו לטיפול רפואי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...