האיראניות מחוץ לאצטדיון

האיראניות מחו על האיסור להיכנס למשחקי כדורגל: "אין בושה"

מאות נשים זועמות התכנסו מסביב לאצטדיון הסגור • מפגינה נדהמה: "הוצאנו המון כסף, וכעת אסור לנו להיכנס"

השלטונות באיראן התמודדו במהלך השבוע החולף עם סערה פוליטית בענף הכדורגל. לא מדובר בסוגיות הפוליטיות הרגילות המסעירות את עולם הספורט האיראני - אלא דווקא במחאה פמיניסטית, שהצליחה להביך את משטר האייתוללות מול העולם.

המחאה התמקדה באיסור על נשים להיכנס לאצטדיונים ולצפות במשחקי כדורגל, לאחר שבשבוע שעבר אסרו הרשויות במדינה על נשים להיכנס לאצטדיון בבירה טהרן ולצפות במשחק של נבחרת איראן נגד נבחרת לבנון, במסגרת מוקדמות גביע העולם בכדורגל. מאות נשים זועמות התכנסו מסביב לאצטדיון הסגור, ומחו נגד האיסור והמשטר.

נשים הורשו באופן רשמי להיכנס למשחקי כדורגל לאחר מחאה גדולה במדינה בשנת 2019. ואולם, בדרך כלל הרשויות מונעות את כניסתן של הנשים לאצטדיונים בטענות שונות.

"נכתב במפורש כי נשים יכולות לקנות כרטיס ולהיכנס למשחק. מאות נשים רכשו כרטיס והמתינו שעות בתור. הוצאנו המון כסף, וכעת אסור לנו להיכנס", אמרה לכלי תקשורת איראני אחת המפגינות. כוחות של המשטרה הגיעו לזירת האירוע והחלו לירות גז מדמיע לעבר הנשים. בסרטונים שפורסמו ברשת נראו מפגינות שנפגעו בעיניהן כתוצאה מירי הגז המדמיע. לנשים הצטרפו גם גברים רבים, שהביעו זעם על החלטת הרשויות.

גולשת איראנית כתבה ברשת טוויטר: "היום נשים חובבות כדורגל מאיראן ספגו גז מדמיע מחוץ לאצטדיון אימאם ראזה. גברים נכבדים, אתם כל כך חסרי בושה שאתם תוקפים את בנות ארצכם שרק רצו לצפות במשחק כדורגל? שום דבר לא הצליח לבייש אתכם, אפילו לא האולטימטום של פיפ"א".

בארגון פיפ"א הביעו זעם על התנהלותה של איראן, שהתחייבה בפני הארגון לאפשר לנשים להיכנס ולצפות במשק, ומסרו לכלי התקשורת כי יקיימו בירור של המתרחש במשחק. איראן אוסרת השתתפות נשים במשחקי ספורט שבהם משחקים גברים מאז המהפכה האסלאמית בשנת 1979, בטענה כי המהלך נועד להגן עליהן מ"התנהגות בזויה של גברים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...