המתיחות ביחסים בין ירדן וישראל על רקע הארועים בהר הבית מתעצמת, כשבממלכה ההאשמית קראו לגרש את השגריר הישראלי בעמאן, אמיר ויסבורד, לאחר שזה זומן לשיחת נזיפה במשרד החוץ הירדני בעקבות המהומות בהר הבית.
נציגי משרד החוץ הירדני מסרו אתמול לשגריר ויסבורד כי ירדן מגנה את "פריצת כוחות משטרת ישראל למסגד אל אקצא תוך פגיעה במתפללים". היום קרא הפרלמנט הירדני לממשלת ירדן לגרש את שגריר ישראל בממלכה ולהחזיר לעמאן את השגריר הירדני בתל אביב. כמו כן, קראו חברי הפרלמנט בירדן "לבחון את המשך הסכמי השלום עם הישות הציונית הכובשת".
עוד בנושא:
"הפרות במסגד אל-אקצא": ירדן זימנה את שגריר ישראל לשיחת נזיפה
ירדן זועמת: "אבו מאזן דוחה הצעות לפתרון המשבר"
ירדן סגרה את קבר אהרון בפני יהודים
יש לציין כי להחלטות הפרלמנט בירדן בנושאי מדיניות חוץ וביטחון אין כמעט תוקף חוקי מלבד ההיבט ההצהרתי, ורק המלך הירדני רשאי לאשרר החלטות הנוגעות להמשך ההתקשרות המדינית והדיפלומטית של ירדן עם ישראל.
"על ישראל לחדול משינוי הסטטוס-קוו"
במשרד החוץ בירושלים אישרו כי השגריר זומן לפגישה במשרד החוץ הירדני, אך לא דיווחו על תוכנה של השיחה או באיזו דרג נערכה. לפי הדיווחים בירדן, בהודעת משרד החוץ בעמאן נכתב כי הצעדים של ישראל מעמיקים את הסכסוך ומפרים את הדין הבינלאומי.
עוד פורסם כי לשגריר הישראלי הועברה איגרת עבור ממשלת ישראל ובה דורשת ממשלת ירדן כי ישראל תחדול מניסיונותיה, כך לטענת הירדנים, לשנות את הסטטוס-קוו במתחם הקדוש.
כמו כן, דווח כי השגריר הישראלי התבקש להעביר את הגינוי של הממלכה לדבריו של השר לביטחון הפנים גלעד ארדן לגבי מתן זכות תפילה ליהודים בהר הבית, ובאיגרת הודגש כי ״מתחם הר הבית כולו הוא מרכז פולחן למוסלמים בלבד״.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו