העיתון הסעודי "א-שרק אל-אווסט" פרסם הבוקר (שבת) כי המלחמה באוקראינה הפכה ליעד חדש של צעירים סורים, שנאלצים "לברוח מהגיהינום" בחיפוש אחר פתרונות לקשיי הפרנסה והביטחון שלהם, כדי להפוך לשכירי חרב.
על פי הפרסום, מתווכים בדמשק ובאזורים הנתונים לשלטון משטר אסד, החלו להחתים צעירים סורים על חוזי ללחימה לצד הצבא הרוסי באוקראינה. רשימת המתגייסים החדשים כוללת כ-23 אלף צעירים סורים שנלחמו לצד כוחות משטר אסד במסגרת מיליציית "אגודת אל-בוסתאן". אותה מיליציה הייתה מזוהה עם איש העסקים הסורי ראמי מח'לוף, מקורבו לשעבר של בשאר אסד. כזכור, מח'לוף הסתכסך עם אסד ועל רקע זה פוזרה המיליציה.
המלחמה של רוסיה באוקראינה העמיקה את המשבר בסוריה, שכן קייב ומוסקבה מהוות מקור מרכזי ליבוא מזון. לפי "א-שרק אל-אווסט", מצב זה עודד גורמים צבאיים בדמשק ובמקומות אחרים לשווק חוזים להעסקת שכירי חרב.
כך, למשל, בחוזה שצוטט בעיתון נכתב כי כל שכיר חרב יקבל סכום בשווי של 7,000 דולר לתקופה של שבעה חודשים של "אבטחת מתקנים" באוקראינה. התנאי הראשון הוא לא לחזור לסוריה במשך שבעת החודשים של החוזה. התנאי השני הוא שממשלת סוריה איננה צד בחוזה. במצב שהלוחם נהרג במלחמה - הוא לא יטופל על ידי קרן החללים של משטר אסד, אלא ייחשב הרוג שמשפחתו איננה נהנית מפיצויים. עם זאת, החוזה עשוי לאפשר לצעירים הסורים לדחות את גיוסם לצבא אסד.
בתוך כך, הודגש בעיתון הסעודי ששר ההגנה הרוסי סרגיי שויגו אמר לאסד בפגישתם לפני תחילת הפלישה לאוקראינה, כי יש להמתין במתקפה על צפון אידליב מכיוון שרוסיה עסוקה באוקראינה ולא מעוניינת להכעיס את טורקיה. זאת, על רקע הסכם שביתת נשק שנחתם לפני שנתיים בין ולדימיר פוטין ורג'פ טאיפ ארדואן. ההסכם התייחס למחוז אידליב שבו רוכזו מרבית כוחות האופוזיציה הסורית.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו