על רקע המתיחות בצפון, משלחת של ארגון הטרור חמאס נפגשה בלבנון היום (שבת) עם מזכ"ל חיזבאללה חסן נסראללה.
בראש המשלחת עמדו סגן ראש הלשכה המדינית, סלאח עארורי וסגן מנהיג חמאס ברצועת עזה, ח'ליל אל-חיה. לאחרונה דווח כי מעמדו של אל-ח'יה הולך ומתחזק בתוך חמאס. עארורי הוא האחראי בחמאס על פיגועי טרור ביו"ש.
לפי התקשורת של חיזבאללה, הצדדים דנו באירועים האחרונים בזירה הפלסטינית, ובמיוחד במה שמתרחש במזרח ירושלים ובשייח' ג'ראח. נוסף לכך, הצדדים דנו בעתיד הסכסוך עם ישראל ובמצב הפוליטי במזרח התיכון.
החודש חדר טיסן של חיזבאללה לצפון ישראל והצליח לחזור ללבנון מבלי שיורט. כמה ימים קודם לכן הופלו רחפנים בגבול לבנון ובגבול עזה. בה בעת, על פי פרסומים זרים ישראל תקפה עמדות צבאיות באזור דמשק שבהם חיזבאללה עשה שימוש במסגרת הניסיון לגבש את "חזית הגולן".
כזכור, לפני כמה חודשים ביקר בלבנון מנהיג חמאס בחו"ל, ח'אלד משעל, על רקע הפיצוץ במחנה פליטים ליד צור שהביא למותו של מהנדס בארגון. משעל לא נפגש עם נסראללה וההערכה היא שהעוינות שמשטר אסד רוחש כלפי כמה ממנהיגי חמאס הובילה לכך.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו