"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

סעודיה: ההפרדה המגדרית במסעדות בוטלה

הממשלה בריאד ביטלה את התקנה המחייבת הפרדה בין גברים רווקים לנשים בכניסה למסעדות • הסיבות להחלטה: רצון למשוך משקיעים ולשפר את חוויית הלקוחות

,עודכן
מחזה חדש: גברים ונשים זה לצד זה בבית קפה בריאד, צילום: רויטרס

העיתונים הסעודיים דיווחו השבוע על החלטת הממשלה לבטל את התנאים לכניסה נפרדת לנשים ולגברים רווקים, זאת במסגרת רפורמה ממשלתית בתקנות המקומות הציבוריים.

כמו ברפורמות אחרות הקשורות במעמד האישה בסעודיה, גם כאן האינטרס הוא כלכלי בעיקרו. היחס לנשים במדינה מבריח משקיעים ואי השתתפותן בשוק העבודה פוגם בצמיחת המשק. מה גם שלמרות הרפורמות שמוביל יורש העצר הנסיך מוחמד בן סלמאן, היחס המפלה לנשים עדיין מושרש בחלקים מסוימים בחברה.

כאמור, התנאים כוללים את ביטול התקנה לפיה יש כניסות נפרדות במסעדות לגברים רווקים ולמשפחות, בעוד שהנשים נכנסים דרך הכניסה למשפחות. בנוסף, הוסרה הדרישה לחללים מיוחדים במסעדה.

עוד בנושא:

היסטוריה בסעודיה: אישה קיבלה רישיון נהיגה

סעודיה התירה לנשים לטוס ללא אישור

היסטוריה בסעודיה: נשים הורשו לראשונה לצפות בכדורגל

ארגוני זכויות אדם זועמים: גוגל ואפל סייעו לדיכוי הנשים בסעודיה

לפי סוכנות הידיעות הסעודית, השר לענייני ערים וכפרים ד"ר מאג'ד אל-קסבי פרסם תקנות חדשות שיהיו תקפות לגבי בתי הספר, המסעדות, המטבחים, תחנות הדלק, מרכזי ספורט, האולמות ועוד. כך למשל, הותר לבנות בתי ספר פרטיים עם שלוש קומות במקום שתיים, והוגדרה תקנה למטר מרובע לכל תלמיד.

קיפוח שמובנה בחוק ובנוהג החברתי, נשים בקניון בסעודיה // צילום: רויטרס

השר הסעודי הסביר שמטרת הרפורמות היא לשפר את חוויית הלקוחות, למשוך השקעות זרות ולפקח על התפתחות הבנייה.

מוקדם יותר השנה, בית המלוכה הסעודי אישר לנשים לטוס לבדן ללא גבר שילווה אותן. אשתקד התאפשר לנשים גם לנהוג ברכב באופן עצמאי. עם זאת, פעילים חברתיים בסעודיה התלוננו שחוקי ההפליה נגד נשים בממלכה נותרו ברובם על כנם. מה גם שפעילות פמיניסטיות מרכזיות נעצרו במהלך תקופת הרפורמות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר