"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

היסטוריה בסעודיה: אישה קיבלה רישיון נהיגה

אחלאם אל-ת'אניאן, תושבת ריאד, היא האישה הראשונה בממלכה שעברה טסט, לאחר הצו שביטל את איסור הנהיגה על נשים

,עודכן
אישה סעודית מציגה לראווה את רישיון הנהיגה שלה // צילום: איי.פי // אישה סעודית מציגה לראווה את רישיון הנהיגה שלה // צילום: איי.פי

ערב הסעודית בצעד היסטורי משמעותי: משרד הרישוי בעיר ריאד העניק לאחלאם אל-ת'אניאן את רישיון הנהיגה הראשון שהונפק עבור אישה בממלכה השמרנית.

אל-ת'אניאן הנרגשת מיהרה להפיץ את תמונות של הרישיון ברשת החברתית טוויטר לצד כיתוב המתאר את שמחתה מהמאורע. מספר נשים נוספות קיבלו אף הן את רישיון הנהיגה שלהן אחרי אל ת'אניאן.

ברשת החדשות הסעודית אל ערביה נטען כי אל ת'אניאן היא הראשונה ממאות נשים שכבר הגישו בקשה לקבלת רישיון נהיגה לאחר שעברו מבחן נהיגה מעשי.

אישה סעודית עולה לנהוג בפעם הראשונה // צילום: רויטרס

יורש העצר הסעודי, מוחמד בן סלמאן קידם את המהלך המאפשר לנשים לנהוג, באמצעות צו מלכותי מיוחד המורה למשרד התחבורה במדינה להיערך במהירות לאפשר לכל אישה שתחפוץ בכך להוציא רישיון נהיגה.

הצעד היה חלק ממהלך נרחב יותר להפיח רוח חדשה בממלכה השמרנית יחד עם צעדים כמו פתיחת משרות בצבא עבור נשים, ביטול האפוטרופוסות הגברית על נשים והקלה משמעותית בקוד הלבוש הדתי במדינה המוסלמית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר