Loading...

לבנון: סוכלו פיגועים של דאעש במדינה

לבנון: מנגנוני הביטחון סיכלו פיגועים של דאעש במדינה

במסיבת עיתונאים הודיעו שר הפנים והגנרל עות'מאן על מעצר של קבוצת טרור פלשתינית שגייסה צעירים לביצוע פיגועי התאבדות באמצעות מטעני נפץ • המבצע התנהל בין היתר במחנה הפליטים הפלשתיני עין אל-חלווה ובאזור סעדיאת, שנמצאים מדרום לביירות

בעיתוי רגיש במיוחד, מנגנוני ביטחון הפנים בלבנון חשפו היום (רביעי) כי שלושה פיגועי התאבדות של ארגון הטרור דאעש סוכלו בסביבת ביירות.

במסיבת עיתונאים הודיעו שר הפנים בסאם אל-מוולווי והגנרל עימאד עות'מאן, מנכ"ל כוח ביטחון הפנים, על מעצר של קבוצת טרור פלשתינית שגייסה צעירים לביצוע פיגועי התאבדות באמצעות מטעני נפץ. במנגנוני ביטחון הפנים גילו כי אגף המודיעין גייס מקור מתוך קבוצות התקשורת הפועלות לטובת דעאש. בתחילת 2021 המקור יצר קשר עם אחד מאנשי דאעש בסוריה.

המבצע התנהל בין היתר במחנה הפליטים הפלשתיני עין אל-חלווה ובאזור סעדיאת, שנמצאים מדרום לביירות. במסיבת העיתונאים שודרו גם סרטונים והקלטות של רשת הטרור ונסקר חלק מהציוד והאמל"ל ששימש את החוליה, לרבות גדל של דאעש. השר הסביר כי הפיגועים היו עלולים להוביל לקורבנות רבים ושיבח את כוחות ביטחון הפנים.

הגנרל הלבנוני עימאד עות'מאן, צילום: איי.פי

לפי מנגנוני ביטחון הפנים, המקור שגייסו קיבל הנחיות מגורמים בארגון שישבו במחנה הפליטים הפלשתיני, ונוהלו מסוריה. אחד ממתכנני הפיגוע לקח אחריות על תיאום הפיגועים עם המקור.

לפי המנגנונים, הוא קיבל ב-7 בפברואר הוראה לבצע שלושה פיגועי התאבדות במקביל בפרבריה הדרומיים של ביירות נגד שלוש מטרות. ההנחיות התקבלו כמה ימים לאחר שהמתכנן קיבל אפודי נפץ רימוני יד וכסף.

לבנון נמצאת חודשים ספורים לפני בחירות לפרלמנט. המתיחות העדתית בארץ הארזים הולכת ומתגברת, בעוד שהנוצרים המארונים מאשימים את חיזבאללה בהפיכת המדינה לגיהינום, ואילו חיזבאללה מאשים את אחד המנהיגים המרכזיים, סמיר ג'עג'ע, בשיתוף פעולה עם ישראל. הפלשתינים החיים במחנות הפליטים סובלים ממעמד נחות בלבנון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...