משמרות המהפכה האיראניים בסוריה איבדו קשר עם קבוצה של אנשיהם דרומית לתדמור שבמרכז סוריה. כך דווח היום (ראשון) בעיתון "אל-ערבי אל-ג'דיד" המזוהה עם קטאר.
פעיל סורי מסר כי הקבוצה נעלמה בעת שחזרה מהכפר אלעליאניה שנמצא בשליטת משטר אסד והתקדמה לכיוון המטה שלהם בתדמור. הקבוצה כללה חמישה חברים ונסעה ברכב המצויד במקלע. עוד דווח כי אחד הנעדרים הוא בכיר עיראקי האחראי על גדוד השייך למשמרות המהפכה האיראניים.
בתוך כך, המיליציות הפרו-איראניות, אל-פאטמיון האפגנית וגדודי חיזבאללה העיראקי, פרסו כוחות במעברים יבשתים בין אזורים שבשליטת צבא אסד ואזורים בשליטת כוחות החזית הסורי תהדמוקרטית, ארגון כורדי השולט בחלקים נרחבים מצפון מזרח סוריה.
כלי תקשורת מקומיים דווח כי מטרת המיליציות היא לעצור צעירים וצעירות כורדים. זאת בתגובה למעצר של שני מהנדסים איראנים לפני כמה ימים באזור אל-חסכה, שערכו כוחות סוריה הדמוקרטית. עוד דווח כי המיליציות עצרו אוטובוסים ותחקרו צעירים וצעירות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו