"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
בנט יציג לאמירותים מידע על היערכות המיליציות האיראניות
הביקור הרשמי הראשון של ראש ממשלה ישראלי מכהן באבו דאבי נפתח • בנט יציג למארחיו מידע סודי שיש בידי ישראל על פעילות מערך הכטב"מים של איראן והאיום שהוא מציב על ארצם • המטרה: להרחיק את אבו דאבי מיחסים עם טהרן
ביקור רשמי ראשון

בנט יציג לאמירותים מידע על היערכות המיליציות האיראניות

הביקור הרשמי הראשון של ראש ממשלה ישראלי מכהן באבו דאבי נפתח • בנט יציג למארחיו מידע סודי שיש בידי ישראל על פעילות מערך הכטב"מים של איראן והאיום שהוא מציב על ארצם • המטרה: להרחיק את אבו דאבי מיחסים עם טהרן

מתי טוכפלד
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

ראש הממשלה נפתלי בנט עשה היום (ראשון) היסטוריה והפך לראש הממשלה הישראלי הראשון שהגיע לביקור רשמי גלוי באיחוד האמירויות.

ראש הממשלה נחת בשדה התעופה המלכותי באבו דאבי, שם התקבל על ידי שר החוץ של איחוד האמירויות, שייח' עבדאללה בן זאיד, במשמר כבוד.

בנט פנה למארחיו עם רדתו מהמטוס ואמר: "אני מעריך את האירוח החם שלכם. זו קבלת פנים נפלאה. אני מאוד נרגש להיות כאן, בביקור רשמי ראשון של מנהיג ישראלי כאן. אנחנו מצפים לחזק את מערכת היחסים בין המדינות".

ראש הממשלה נפתלי בנט יציג למארחו נתונים חדשים על פריסת המליציות האיראניות ועל יחידות הכטב"מים שהתגלו לאחרונה על ידי הסוכניות המודיעיניות הישראליות. כך מעריכים בכירים בירושלים, וזאת מתוך ניסיון להרחיק את איחוד האמירויות מאיראן לאור ההתקרבות האחרונה בין המדינות. עם המראתו משדה התעופה בן גוריון בדרכו לאבו דאבי, אמר בנט כי "היחסים מצוינים וענפים, עלינו להמשיך לטפח ולחזק אותם, ולבנות את השלום החם בין העמים".

הפגישה בין בנט לבין יורש העצר תכלול קבלת פנים ממלכתית, פגישה וכן ארוחת צהריים משותפת. אחריה ימריא בנט חזרה לישראל. הצדדים ידברו על הרחבת שיתופי הפעולה בתחום המסחר, התיירות וכן ידונו בנושאים מדיניים וביטחוניים. אתמול נחשף ב"ישראל היום" כי בירושלים הביעו חשש כי האמירתים, המעוניינים ברכישת כיפת ברזל ושרביט קסמים בהיקפים של מילארדים, יגבירו את הלחץ לקדם את העסקה, וזאת תוך ניצול רצונה של ישראל להפריד בין איחוד האמירויות לבין איראן, לאור ההתקרבות האחרונה בין המדינות. ישראל לא מעוניינת להוציא את העסקה לפועל מאחר שמדובר בטכנולוגיות רגישות ולאור העובדה כי גורמים איראנים, כולל בדרגים בכירים, מסתובבים בשטח איחוד האמירויות באין מפריע.

בירושלים מעריכים כי על מנת ליצור את הלחץ הדרוש שיביא להרחקת מדינות המפרץ מאיראן, יציג בנט במהלך פגישתו עם יורש העצר נתונים חדשים שנאספו על ידי מערכת המודיעין הישראלית. בין השאר עשוי להציג בנט את הבסיס בכאשאן, בו מתאמנים נציגי המיליציות האיראניות בכל העולם בהפעלת כטב"מי נפץ. עוד עשוי להציג בנט נתונים על הפעלת כטב"מים כאלה ליעדים בעולם, המופעלים מתוך שטח איראן עצמה. כטב"מים כאלה נשלחו מתוך איראן לשורה של יעדים, בהם יעדים ימיים, מתוך בסיסים צבאיים כמו הבסיס בשאבהאר ומהאי קשם בדרום המדינה. בנט עשוי לומר לבן שיחו האמירתי כי על פי הנתונים שיש בידיו גם בימים אלה ממוקמים בבסיסים אלה כטב"מים התקפיים מסוג שאהד.

בנט עשוי עוד לחשוף מידע שהגיע למערכת הביטחון הישראלית ולפיה כטב"מים אלה משמשים לא רק לצורך פיצוץ יעדים, אלא גם לצורך שינוע אמצעי לחימה לגורמים איראניים מעבר לים. כך התגלה כי ב- 2018 העביר כטב"מ חומר נפץ מסוג TNT למליציות איראניות בסוריה.

בנט ויורש העצר האמירותי, צילום: חיים צח, לע"מ

בתוך כך, בכיר במערכת המדינית אמר ל"ישראל היום" כי ההתפתחות מטרידה מאוד. לדבריו, "האמירויות בדרך לשחק את המשחק הקטארי", והכוונה היא לקשרים הטובים של קטאר עם המערב - בכלל זה ארה"ב, ובה בעת יחסיה המצוינים עם איראן, עם האחים המוסלמים ועם גורמים אסלאמיים קיצוניים. את פנייתן של האמירויות לכיוון איראן תלה הבכיר הישראלי בחולשה האמריקנית. "הסכמי אברהם נולדו משום שארה"ב שידרה שהיא חזקה וניתן לסמוך עליה. כאשר זה לא המצב, הצדדים מסיקים מסקנות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...