"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
בשל המשבר בשיחות הגרעין: המטבע האיראני מתרסק
הריאל האירני נסחר בערך של 300 אלף לדולר אחד, הערך הנמוך ביותר מאז כהונת טראמפ • בעוד בטהרן מאשימים סוחרי מט''ח ב"מזימה מתוכננת", מחירי המזון והדיור זינקו בפתאומיות
אנשים מסתובבים בשוק בטהרן שבאיראן | צילום: אי.פי.איי.

בשל המשבר בשיחות הגרעין: המטבע האיראני מתרסק

הריאל האירני נסחר בערך של 300 אלף לדולר אחד, הערך הנמוך ביותר מאז כהונת טראמפ • בעוד בטהרן מאשימים סוחרי מט''ח ב"מזימה מתוכננת", מחירי המזון והדיור זינקו בפתאומיות

נטע בר
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

על רקע הודעת האמריקנים והצרפתי כי ישמשבר בשיחות הגרעיןבין איראן לשש המעצמות, הריאל האיראני מתרסק בשווקי המט"ח הלא רשמיים ברחבי המדינה – והיום (שבת) הוא נסחר בערך של 300 אלף ריאל איראני לדולר אחד.

מדובר בשיעור החליפים הנמוך ביותר מאז שנשיא ארה"ב לשעבר דונלד טראמפ יצא מהסכם הגרעין בשנת 2018, פעולה שהביאה למשבר כלכלי גדול שפקד את המדינה בעקבות הסנקציות שהושתו עליה. אז, המטבע האיראני נסחר בערך של כ-320 אלף ריאל לדולר בודד.

סוכנות הידיעות "נור ניוז" המזוהה עם המשטר, טענה כי ירידת השערים היא תוצאה של "מזימה אנטי-איראנית של ספסרים וסוחרי מטבע זרים", אך עיתוי הירידה מלמד כי מדובר בתנודות פנימיות של השוק האיראני בעקבות החשש הגובר במדינה כי הסרת הסנקציות האמריקניות על כלכלת המדינה תתעכב או אפילו תרד מהפרק לגמרי בעקבות כישלון השיחות בווינה.

נשיא איראן איברהים ראיסי (ארכיון), צילום: אי.אף.פי

בתוך כך, הירידה המתמשכת בערך המטבע מתניעה תהליך הרסני של אינפלציה הגורמת לעליית מחירים דרמטית. התערבות הממשלה בשוק המזון והדיור גורמת למחסור שמורגש היטב בשוק. אתמול דווח על מחסור במוצרי עוף ובשר ברוב השווקים בבירה טהרן, וכי מחיר הסוכר במדינה על ב-76% מאז חודש אוקטובר, דבר שגורם למחסור של סוכר במחיר מסובסד בשווקים. מחיר האורז עלה ב-60% מאז השנה שעברה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...