"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
"האמריקנים התפנו בזכות מודיעין ישראלי"

דיווח: "התקיפה האיראנית של הבסיס בסוריה - פעולת תגמול נגד ישראל"

מתקפת המל"טים על בסיס צבאי אמריקני היא הפעם הראשונה שאיראן מכוונת תקיפה צבאית נגד ארה"ב בנסיבות כאלה • גורם בכיר בצבא אמר שכלי הטיס היו עמוסים בכדוריות מתוך "כוונה ברורה להרוג"

,עודכן
0השמעה
פיצוץ בסוריה, ארכיון, צילום: אי.פי

ב"בניו יורק טיימס" מפרסמים כי תקיפת מזל"ט בחודש שעבר על בסיס צבאי אמריקני בדרום סוריה הייתה תגמול איראני על תקיפה אווירית שיוחסה לישראל. הפרסום מתבסס על שמונה גורמים אמריקנים וישראלים שדיברו בעילום שם בנושא הרגיש.

עוד אמרו כי מתקפת המל"טים תהיה הפעם הראשונה שאיראן מכוונת תקיפה צבאית נגד ארה"ב בתגובה למתקפה של ישראל – הסלמה של מלחמת הצללים בין איראן וישראל, מציבה סכנות חדשות לכוחות ארה"ב.

כזכור, חמישה מל"טים שוגרו לעבר הבסיס האמריקני ב-20 באוקטובר, במה שהפיקוד המרכזי של ארה"ב כינה מתקפה "מכוונת ומתואמת". רק שניים מהמל"טים התפוצצו בפגיעה. גורם בכיר בצבא האמריקני אמר שהם היו עמוסים בכדוריות מתוך "כוונה ברורה להרוג".

החיילים האמריקנים המוצבים בבסיס פונו שעות קודם לכן, בזכות מידע של המודיעין הישראלי.

דובר הפנטגון סירב להאשים את איראן

יחד עם זאת, דובר הפנטגון סירב להאשים את איראן בפומבי, בין השאר כדי להימנע מפגיעה בשיחות הגרעין, שאמורות להתחדש בסוף החודש. הרפובליקה מצידה לא לקחה אחריות על התקיפה.

"היו כמה מקרים שבהם האשימו את איראן ללא כל הוכחה או מסמכים", אמר סעיד חטיבזאדה, דובר משרד החוץ האיראני, במסיבת עיתונאים בשבוע שעבר. עוד אמר: "מדינות שהקימו בסיסים צבאיים בסוריה ללא הזמנת הממשלה המרכזית של סוריה, בנוסף להמשך מדיניות טרור ותמיכה במדיניות טרור, הן השורש האמיתי של חוסר היציבות באזור".

בערוץ טלגרם המנוהל על ידי שלוחות של משמרות המהפכה האסלאמיות של איראן, אמרו שהתקיפה היא תגובה לארה"ב, שאפשרה התקפות ישראלית על כוחות ה"התנגדות" במזרח סוריה.

"האיראנים לא ששים לתקוף את ישראל"

ב"ניו יורק טיימס" פירטו את התקיפות האוויריות שנעשו לאחרונה בסוריה ודיווחו כי ב-8 באוקטובר ירתה ישראל טילים על בסיס אווירי במרכז סוריה, שלפי מרכז המעקב הסורי לזכויות אדם, משמש כמפקדה צבאית איראנית. עוד ייחסו לישראל תקיפה ב-13 באוקטובר נגד מטרות צבאיות איראניות ליד הערים פלמירה וחומס, בתקיפה נהרגו שלושה אנשי מיליציות פרו-איראנית וחייל סורי. לסיום דיווחו כי ב-16 באוקטובר ישראלי ירה במידהט סאלח, פקיד סורי בכיר, שעל פי הדיווח פועל עם איראן להקמת תשתית צבאית לאורך הגבול לצורך תקיפה נגד ישראל.

גורם אמריקני אמר שהאיראנים לא ששים לתקוף את ישראל מחשש לתגמול, לכן בחרו להכות באמריקנים. עוד אמר כי האיראנים לקחו סיכון כי אם היו נהרגים חיילים אמריקנים הצבא היה מגיב. שני בכירים אמריקנים אמרו כי ייתכן שאיראן האמינה כי תקיפת המל"ט תיראה כיוזמה של מיליציות ולא שלה.

גורמים אמריקנים הוסיפו כי ראש משמרות המהפכה של איראן בסוריה תומך בתקיפות כדי לפנות את ארה"ב מעיראק וסוריה, אבל הגורמים הרשמיים אמרו כי לא ברור עד כמה המנהיגים באיראן מסכימים עם הגישה הזאת.

התגובה האמריקנית הייתה להכריז על סנקציות חדשות נגד שני בכירים במשמרות המהפכה, שני איראנים נוספים ושתי חברות שלטענת ארצות הברית קשורות לתוכנית המל"טים של המשמרות. גורמים אמריקנים אמרו שהם מפקפקים שהסנקציות הללו ישפיעו בהרבה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר