"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
עיתונאים טורקים נגד ארדואן: "פרשת המעצר ושחרור הזוג אוקנין - בושה גדולה למדינה שלנו"
פרשת מעצר בני הזוג אוקנין תופסת הבוקר כותרות זניחות יחסית בתקשורת הממוסדת במדינה • עם זאת, העיתונאים עוקצים דרך הרשתות החברתיות: "מדובר באירוע אבסורדי" • מנחה הטלוויזיה מוראט סבונג'ו: "כיצד אפשר לדבר על עצמאות מערכת המשפט לאחר פרשה כזו?" • הפרשנית המדינית סלין נשיא: "ללא אמון הדדי, שתי המדינות לא יוכלו להתקרב"
בני הזוג אוקנין במרפסת ביתם| צילום: יהונתן שאול

עיתונאים טורקים נגד ארדואן: "פרשת המעצר ושחרור הזוג אוקנין - בושה גדולה למדינה שלנו"

פרשת מעצר בני הזוג אוקנין תופסת הבוקר כותרות זניחות יחסית בתקשורת הממוסדת במדינה • עם זאת, העיתונאים עוקצים דרך הרשתות החברתיות: "מדובר באירוע אבסורדי" • מנחה הטלוויזיה מוראט סבונג'ו: "כיצד אפשר לדבר על עצמאות מערכת המשפט לאחר פרשה כזו?" • הפרשנית המדינית סלין נשיא: "ללא אמון הדדי, שתי המדינות לא יוכלו להתקרב"

,עודכן
0השמעה

לאחר שתפסו, בצורה אופיינית, את הצד של ממשלת טורקיה בפרשת ה"ריגול" של נטלי ומורדי אוקנין - התקשורת במדינה עברה הבוקר (חמישי) לסיקור זניח עד כדי לא קיים לשחרורם של הזוג. הם התמקדו בהודעות מישראל, בסיפורי הרקע מדיווחים קודמים - ולא הביעו שום התייחסות למה שהתרחש בצד הטורקי.

מנגד, עיתונאים טורקים מרגישים הרבה יותר בנוח להתייחס לפרשה ברשתות החברתיות. "איך שלא מביטים על הפרשה - מדובר באירוע האבסורדי" , אמר העיתונאי הוותיק מרשת "מדיהסקופ" רושן צ'קיר. הוא אף העריך כי "זו לא הפעם הראשונה, וגם כנראה לא הפעם האחרונה שזה מתרחש".

שירז ביתה של נטלי אוקנין: "אמא ומורדי חזרו ואין משמח מזה" / צילום: יוני ריקנר

"אז הם לא היו סוכנים", ציינה נבשין מנגו. בהמשך היא תהתה: "האם תיירים יגיעו לטורקיה מעתה והלאה? האם יש ערובה לכך שצילום תמונות לא יוביל לכך שתמצא את עצמך בכלא?". בה בעת, עיתונאי רשת הטלוויזיה "האלק", אסמעיל סיימאז, התייחס לפרשה. "בני הזוג הישראלים, שנעצרו בחשד להיותם מרגלים, שוחררו בלילה - ונשלחו לארצם במטוס פרטי", הוא ציין.

לדבריו, "לפני יומיים, טרולים לא ישרים האשימו אותי בהיותי מרגל ישראלי על כך שביקרתי את המעצר הזה. הם אמרו שהאשמות הריגול המגוחכות שלי פוגעות בטורקיה". הבכיר לשעבר בעיתון "הורייט" פארוק בילדיריג'י הצטרף לעוקצים את ארדואן ואת אנשיו: "הם נעצרו כמרגלים, אך הם שוחררו בשקט".

הזוג אוקנין בטיסה לישראל,

עיתונאי מדיה פור דמוקרטי (media4democracy) שלח עקיצה ברורה לשר הפנים סולימאן סוילו שטען כי "מדובר בטיפול של בית המשפט". בנוגע למעורבות של ממשל ארדואן בשחרור הוא אמר כי "יש להוסיף זאת לרשימה של סמכויות השיפוט".

מי שהצטרף לעקיצות כלפי ממשל ארדואן הוא מנחה ערוץ "האלק טי.וי" ופרשן T24, מוראט סאבונג'ו. "האם שר המשפטים עבדולחאמיט גול עדיין יכול לדבר על עצמאות מערכת המשפט כאשר אנשים שנעצרו בחשד ל'ריגול מדיני וצבאי' משוחררים כל-כך מהר ומאפשרים להם לצאת מהארץ?" תהה סאבונג'ו. לדבריו, "מעצרם ושחרורם הוא בושה". כמו כן, הפרשנית סלין נשיא התייחסה לסוגייה המדינית. "למי שחושב שהמשבר הזה ייצור הזדמנות להתקרבות בין טורקיה לישראל", היא אמרה, "איזו התקרבות יכולה להיות ללא אמון הדדי?".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו