מתאמות עמדות? מצרים וטורקיה דנו על ישראל

לאחר שנים של יחסים מתוחים, סגן שר החוץ הטורקי נפגש עם מקבילו המצרי • השניים שוחחו על סוגיות אזוריות, בהן גם הסכסוך הישראלי-פלשתיני

התחממות ביחסים?, צילום: GettyImages

התקרבות נוספת בין אנקרה לבין קהיר: סבב פגישות בן יומיים בין סגן שר החוץ הטורקי, סדאט אונאל, לבין מקבילו המצרי חמדי סאנאד לוזה הסתיים היום (רביעי). מדובר בסבב פגישות המשך למפגש הקודם בין המשלחות בקהיר בחודש מאי.

אחת הסוגיות המרכזיות שבה דנו הצדדים הוא המתרחש בישראל, במיוחד בכל הנוגע לזירה הפלשתינית, וכן במדינות נוספות באזור שבהן יש להם אינטרסים דומים: לוב, סוריה, עיראק. כמו כן, הם דנו במתרחש במזרח הים התיכון. הצדדים הסכימו לנקוט בצעדים נוספים במטרה להתקרב לנרמול היחסים בין המדינות.

כזכור, כבר בחודש מרץ נקט נשיא טורקיה רג'פ טאייפ ארדואן בפעולה שמטרתה להתחבב בעיני מקבילו המצרי עבדל פתאח א-סיסי ואנשיו: הרשויות באנקרה הורו לערוצים "אל-שארק", "ווטאן" ו"מקאמלין" להפסיק את הביקורת שלהם נגד מצרים. מדובר בערוצים שמזוהים עם האחים המוסלמים, ומכאן ארדואן רצה לשלוח מסר כי במידת הצורך - יסכים לנקוט בצעדים שעשויים להתפרש כמנוגדים לרצונות חלק גדול מקהל מצביעיו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר