אפגניסטן: לפחות חמש רקטות נורו לעבר שדה התעופה בקאבול - ויורטו על ידי הכוחות האמריקניים

מערכת ההגנה האמריקנית נגד טילים נטרלה את ההתקפה • בתוך כך: ארה"ב ממשיכה לתקוף את אנשי המדינה האסלאמית החמושים ברחובות קאבול, כשהנסיגה מתקרבת לקיצה • כרגע אין נפגעים בצד האמריקני מאז התאבדות המחבל מחוץ לשדה"ת בחמישי האחרון

הטרור באפגניסטן נמשך: לפחות חמש רקטות נורו לעבר שדה התעופה הבינלאומי בקאבול - ויורטו על ידי מערכת ההגנה האמריקנית מפני טילים, לפי דיווחים של רויטרס. כרגע אין נפגעים בצד האמריקני, אך מידע זה עשוי להשתנות בהמשך.

עדי ראייה מספרים על ירי הכוחות האמריקנים באפגניסטן %2F%2F צילום%3A רויטרס

נשיא ארה"ב, ג'ו ביידן, קיבל תדרוך בנושא. מהבית הלבן נמסר כי היועץ לביטחון לאומי, ג'ייק סאליבן, והרמטכ"ל רון קליין - תדרכו את הנשיא על מתקפת הרקטות בשדה התעופה הבינלאומי של חאמיד כרזאי - נשיא אפגניסטן בעבר.

בתוך כך, אתמול (ראשון), בתקיפת מל"טים אמריקנית נהרג מחבל מתאבד, שלטענת גורמי הפנטגון התכונן לפגוע בשדה התעופה בזמן שכוחות אמריקניים פעלו להשלמת הנסיגה בתום שני עשורים של מעורבות צבאית באפגניסטן.

תקיפה זו של הצבא האמריקני היא השנייה מסוגה, אחרי שמחבל מתאבד מהמדינה האסלאמית התפוצץ מחוץ לשדה התעופה, והרג בחמישי האחרון 13 חיילים אמריקנים לצד שורת אזרחים אפגנים - שנואשים להימלט משליטי הטליבאן במדינה.

שדה התעופה משמש להובלה מאסיבית של כוחות ארה"ב ובעלות בריתה, שמפנות אזרחים אפגנים הנמצאים בסיכון. הנסיגה הזו אמורה להסתיים בשלישי הקרוב, לקראת המועד האחרון שאותו קבע נשיא ארה"ב, ג'ו ביידן. בינתיים ארה"ב ממשיכה לתקוף את אנשי המדינה האסלאמית החמושים ברחובות קאבול, כשהנסיגה מתקרבת לקיצה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...