בעולם הערבי עוקבים בעניין רב אחר הטלת המנדט על יו"ר "ישר!" גדי איזנקוט ומלאכת הרכבת הממשלה בצל האפשרות שבנימין נתניהו יעזוב את לשכת ראש הממשלה.
הפרשן המצרי, אכרם עטאללה, הסביר בערוץ "אל-ר'ד": "האם הענקת המנדט למועמד גדי איזנקוט אומרת שהוא ירכיב את הממשלה ונתניהו כבר לא יהיה חלק מהמפה הפוליטית בישראל? זאת השאלה שמעניינת את כולם. אבל לא קל להספיד את נתניהו. כל פעם הוא נופל, אבל הוא חוזר מחדש. יש לו שבע נשמות פוליטיות כמו חתול".
לדברי עטאללה, "נתניהו נפל ב-1999 מול אהוד ברק ומסר את ראשות המפלגה לאריאל שרון, אחר כך חזר ב-2008. הוא נפל בשנת 2021, ואת ראשות הממשלה לקח נפתלי בנט. אחר כך נתניהו חזר ב-2022 בממשלה האחרונה. הוא לא ייכנע בקלות. הוא עקשן ואלים. איזנקוט קיבל את המנדט, אבל הדרך שלו לממשלה איננה סוגה בשושנים. יש קבוצה של מכשולים ומוקשים שעליהם מהמר בנימין נתניהו. אלה יכולים להכשיל את איזנקוט ולהוביל לבחירות חדשות".
בה בעת, בערוץ הסעודי "אל-ערביה" ציינו כי מפלגת "ישר!" טוענת שנתניהו מדבר על אחדות רק כאשר ימיו בתפקיד ספורים. עוד תהו ברשת הסעודית "מה הם הכלים שנתניהו יפעיל כדי לחסום את הקמת הממשלה של איזנקוט?".
"איזנקוט איננו פוליטיקאי מסורתי", ציינו בתקשורת העיראקית. "הוא הרמטכ"ל של הצבא הישראלי לשעבר, ששירת בצבא 41 שנה. הוא פיקד על הצבא בין 2015 ל-2019. לאחר מכן נכנס לעולם הפוליטי וישב בממשלת המלחמה לצד נתניהו. עם זאת, המחלוקת בין שני האישים הסלימה. במה נבדל איזנקוט מנתניהו? איזנקוט ביקר את נתניהו על דרך ניהול המלחמה והתנגד להגמוניה של הימין הקיצוני בממשלה ולעלייה באלימות המתיישבים ביהודה ושומרון. אבל אין זה אומר שהוא יותר רך כלפי הפלסטינים. איזנקוט לא תומך בהקמת מדינה פלסטינית בעת הנוכחית ותומך בהמשך ההתיישבות. אז האם ישראל תשתנה עם איזנקוט?".
"לאיזנקוט יש לפי החוקים הישראליים תקופה של 28 יום כדי להגיע לשלב הקמת ממשלה", הסבירו ברשת הקטארית "אל-ג'זירה". "התקופה הזו ניתנת להארכה של שבועיים נוספים באישור מהנשיא יצחק הרצוג. עם זאת, לפי מה ששמענו מאיזנקוט, ייתכן שהוא מתכוון להזדרז ולהקים בהקדם האפשרי 'ממשלת חירום לאומית' בראשותו. זאת כדי להדיח בהקדם האפשרי את ממשלת נתניהו. הוא רוצה גם למנוע מנתניהו לתמרן פוליטית בשלב הזה. הוא דיבר על מצב החירום של ישראל ועל החזיתות שלא נסגרו. כלומר, המלחמות שלא הסתיימו. הוא אף פנה למפלגות של סמוטריץ' ובן גביר ואמר שאם הם מאמינים באחדות, עליהם להצטרף לממשלתו".
על רקע זה, איברהים אל-מדהון, פרשן המזוהה עם חמאס, ציין כי "חשוב מאוד שנתחיל להיערך לאפשרויות הנוגעות להקמת ממשלה בראשות גדי איזנקוט. הקמת ממשלה תחתיו מציבה אתגרים גדולים, שהחשוב בהם הוא הניסיון להלבין את פני ישראל בדעת הקהל העולמית. עם זאת, יש הזדמנויות שאין להתעלם מהן, במיוחד אם נצליח לדחוף ליישום ההסכם בעזה, ולעצירת התוקפנות ביהודה ושומרון".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו