קטאר במתקפה על נתניהו: ״מחפש שעיר לעזאזל״

דובר משרד החוץ הקטארי דחה את טענת נתניהו כי ארצו פועלת להשפיע על דעת הקהל נגד ישראל • סגן השגריר בארה״ב הגן על אירוח נציגי חמאס בדוחא: ״שימשנו ערוץ תיווך במשא ומתן״

נתניהו ואל ת'אני | צילום: EPA, AFP

שני בכירים קטארים תקפו את ראש הממשלה בנימין נתניהו בעקבות נאומו בעצרת הכללית של האו״ם. דובר משרד החוץ הקטארי, ד״ר מאג׳ד אל־אנסארי, דחה את טענת נתניהו כי קטאר מנהלת קמפיין להשפעה על דעת הקהל נגד ישראל. סגן שגריר קטאר בארה״ב, חמד אל־מופתא, התייחס גם לטענות בנוגע למימון אוניברסיטאות אמריקניות ולנוכחות נציגי חמאס בדוחא.

נתניהו עלה לנאום%2C נציגים יוצאים מהאולם לצאת קריאות מהקהל "עם ישראל חי" %2F%2F AP

״אנחנו דוחים בתוקף את האשמתו של ראש ממשלת ישראל״, כתב אל־אנסארי. לטענתו, ההתקפות החוזרות על קטאר נועדו להסיט את תשומת הלב ממעשי ממשלת ישראל בשטחים הפלסטיניים ומהשלכותיהם ההומניטריות. הוא הוסיף כי ייחוס השינוי בדעת הקהל העולמית, ובייחוד בקרב צעירים, ל״קמפיינים של השפעה״ מזלזל ביכולתם לגבש עמדה על סמך האירועים שהם רואים.

אל־אנסארי התייחס גם לאולם שבו נשא נתניהו את נאומו. לדבריו, אם נתניהו ופוליטיקאים ישראלים אחרים רוצים לשנות את האופן שבו העולם רואה את ישראל, עליהם לשנות את מדיניותם ולקחת אחריות בפני בוחריהם, ״במקום לחפש שעירים לעזאזל״.

סגן השגריר אל־מופתא כתב כי נאומו של נתניהו בפני אולם שהיה, לדבריו, חצי ריק, מעיד על מידת התמיכה במסר שלו. הוא דחה את הטענות הנוגעות למימון הקטארי של אוניברסיטאות אמריקניות, וטען כי עיקר הכספים המדווחים נועדו להפעלת שלוחותיהן בעיר החינוך בקטאר. לדבריו, האוניברסיטאות עצמן אחראיות לתוכניות הלימוד שלהן, וקטאר אינה קובעת את הנעשה בקמפוסים שלהן בארה״ב.

באשר לנוכחות נציגי חמאס בדוחא, אל־מופתא טען כי קטאר שימשה ערוץ תקשורת ומתווכת במשא ומתן בהשתתפות ישראל, חמאס, ארה״ב ומצרים. ״תקיפה של אחת המדינות שעושות את עבודת התיווך הקשה אינה פותרת את הבעיה״, כתב.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...