"האויבים שלנו ציפו שנקרוס, במקום זה קמנו ונלחמנו כמו אריות, נמשיך לנצח כי אין לנו ברירה אחרת", פתח ראש הממשלה בנימין נתניהו את נאומו בעצרת הכללית של האו״ם בניו יורק, והתייחס למלחמה, ל-7 באוקטובר, למנהיגים המוסלמים ולמחויבותה של ישראל להמשך הלחימה.
נתניהו המשיך את דבריו על המלחמה ואמר: "בקרב הזה נגד הברברים לא היה לנו פרטנר גדול יותר מהנשיא טראמפ, אני מודה לו. מודה לו הנהגתו האמיצה. ישראל וארה"ב נלחמו לא רק בשביל עצמן, אלא למען הצלת הציוויליזציה".
בהמשך הציג ראש הממשלה את הביפרים והתייחס לנשיא סוריה א-שרע ואמר: "אתה צריך לדעת שיהודים היו בגולן עוד בימי התנ"ך".
ראש הממשלה התייחס בנאומו גם למערכה התודעתית סביב המלחמה ולמה שהגדיר כ״מלחמה על האמת״.
״יש חזית נוספת למלחמה הזאת. המלחמה על האמת, כמה מדינות שילמו מיליארדים כדי להפיץ שקרים על מדינתי והראשונה לעשות זאת הייתה קטאר״, אמר נתניהו והוסיף כי המטרה, לדבריו, הייתה להשפיע על צעירים ברחבי העולם: ״לשטוף את מוחם של צעירים: לשנוא את אמריקה, לשנוא את ישראל, לשנוא את המערב״.
ראש הממשלה תקף את טורקיה ואת נשיאה רג׳פ טאיפ ארדואן, במסגרת דבריו על המערכה התודעתית המתנהלת לצד המלחמה.
״מדינה נוספת שהפכה למפיצה של תעמולה אנטישמית. זו טורקיה, ארדואן גם מארח את רוצחי חמאס״, אמר נתניהו.
בהמשך התייחס לירושלים ואמר: ״הוא אומר שהוא יהיה שליט ירושלים. לא, אתה לא תהיה. זו בירתנו הנצחית״.
נתניהו הפנה במהלך נאומו בעצרת הכללית של האו״ם דברים ישירים לראש העיר ניו יורק הנבחר, זוהראן ממדאני, והתייחס למצבם של יהודי העיר.
״מאז שנבחרת כראש העיר של העיר הזאת, יהודים רבים לא חשים בטוחים כאן, הם אומרים לי. וזה לא מפתיע״, אמר נתניהו. לדבריו, ממדאני ״ממנה תומכי חמאס״ ומארח את חסן פייקר, שלטענתו אמר כי ״לארה״ב הגיע 11/09״.
נתניהו הוסיף: ״מר ממדאני, אתה ניסית למנוע ממני להגיע לכאן. להשתיק אותי. אתה לא יכול להשתיק אותי, אתה לא יכול להשתיק את האמת״.
בהמשך הציג נתניהו את עמדתו בנוגע למלחמה בעזה: ״ישראל לא ביצעה רצח עם, היא מנעה רצח עם״.
ראש הממשלה התייחס גם לתחושת הביטחון של יהודי ניו יורק ואמר: ״בניו יורק יהודים מפחדים בדרך לבית הכנסת, נדקרים, פשוט כי הם יהודים״.
ראש הממשלה בנימין נתניהו תקף בנאומו בעצרת הכללית של האו״ם את מדינות המערב, שלדבריו נמנעו מלהגן על החירות מול האיומים הנשקפים לה.
״במיוחד במערב אירופה, בחרו שלא לעשות זאת. הם בחרו בחולשה, הם בחרו בריצוי״, אמר נתניהו. לדבריו, ״הרבה בעולם החופשי מפחדים מלהגן על החירות״.
נתניהו הדגיש כי ישראל אינה ממתינה למדינות אחרות: ״אנחנו לא מחכים לאף אחד כדי שיקום מהתנומה המוסרית שלו. אז ישראל מעולם לא הייתה חזקה יותר. אנחנו לא מפחדים״.
בהמשך הפנה נתניהו את דבריו למשטר האיראני: "אני אגיד לכם מי כן מפחד – הרודנים בטהרן. וממה הם פוחדים? מאנשיהם שלהם״.
ראש הממשלה טען כי המשטר האיראני חושש מהעם שלו והעביר מסר למשלחת האיראנית באולם: ״אני אביא את זה למשלחת האיראנית, כדי שכשהם יערקו, יהיה להם איך לשדר את זה ברשתות החברתיות״.
נתניהו התייחס גם לעתידו של העם האיראני ואמר: ״למרות הצביעות שלכם, זה רק עניין של זמן עד שמשהו טוב יקרה, הכוח של העם יגבר על המשטר. יום אחד, ויכול להיות שהוא לא רחוק, העם האיראני יהיה חופשי״.
נתניהו דיבר גם על אחיו, יוני נתניהו, שנהרג במבצע אנטבה. "אחי היה היחיד שנהרג במבצע. אני רוצה להודות לאוגנדה שוב על הצבת הפסל שלו במקום שבו נפל", אמר.
נתניהו ציטט את דבריו של יוני נתניהו ואמר: "המילים של יוני נכונות היום כפי שהיו לפני חצי מאה. אנחנו הולכים לנצח, אין לנו שום ברירה".
ראש הממשלה סיכם את הנאום ואמר: "בסופו של דבר, כמו בשדה הקרב, העם היהודי ינצח. זה ייקח זמן.נצח ישראל לא ישקר".
בסיום סיפק ראש הממשלה "מתנה לאיראנים" כשהרים סטאר לינק, חיבור אינטרנט באמצעות לוויינים, שאינו תלוי באותה תשתית תקשורת קרקעית.
לפני הנאום בעצרת הכללית, המשלחות הערביות והמוסלמיות יצאו מהאולם. ראש הממשלה הגיב: "פחדנים".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
