הסלמה בתימן: "איראן חותרת לשליטה במצר ולפגיעה בסחר העולמי"

לאחר קרבות עזים, החות'ים שנתמכים על ידי איראן פרצו את קווי ההגנה, השתלטו על עיר הנמל האסטרטגית אל-מוח'א ועל איי חניש, ונמצאים כעת כ-75 ק"מ בלבד ממצר באב אל-מנדב • בצנעא חוששים מפגיעה בחופש השיט, החות'ים מכחישים

החות'ים השתלטו על עיר אסטרטגית לחופי הים האדום | צילום: רויטרס

למרות התקדמות והישגים צבאיים במחוז הצפון-מזרחי אל-ג'וף ובמחוז הדרומי מארב, כוחות ממשלת תימן הלגיטימית נחלו תבוסה משמעותית ביממה האחרונה. אחרי יותר משבוע שארגון הטרור שנתמך על ידי איראן נהדף על ידם, הוא הצליח לפרוץ את קווי ההגנה באזורי החוף ולהשתלט על עיר הנמל האסטרטגית אל-מוחא.

הגנרל טארק סלאח הודה כי במהלך קרבות קשים, כוחות הממשלה ספגו אבידות ונפגעים, ונאלצו להקים מחדש את המפקדה שלהם מדרום לעיר אל-מוח'א. בה בעת, כלי תקשורת ערביים דיווחו על סדרת תקיפות אוויריות על עמדות החות'ים במחוז אל-חודיידה.

לוחם של הממשלה התימנית בקרבות מול החות'ים. | צילום: איי.אף.פי

נוסף על כך, החות'ים השיגו שליטה על איי חניש בים האדום, שניצבים מול רצועת החוף שבין אל-חודיידה לאל-מוחא. על פניו, כך הארגון יוכל לשבש בצורה משמעותית יותר את חופש השיט הבינלאומי. כעת, החות'ים נמצאים במרחק של שעת נסיעה ברכב מהאזור הסמוך למצר באב אל-מנדב (כ-75 קילומטרים). בתימן מזהירים כי הארגון שואף לשחזר את הלפיתה האיראנית של מצר הורמוז ולפגוע בכלכלה העולמית.

ראשד אל-עלימי, ראש מועצת הנשיאות, שהממשלה הלגיטימית כפופה אליו, הצהיר כי "מיליציות הטרור של החות'ים מנהלות הסלמה בכל החזיתות, ובמיוחד באזור החוף המערבי, וזאת בהשתתפות של מומחים הקשורים למשמרות המהפכה של איראן".

השליטה במצר באב אל-מנדב

לדבריו, "איראן חותרת לחזק את החות'ים כדי שתוכל להשיג השפעה במצר באב אל-מנדב. טהרן מעוניינת לגבות מחיר על הלחץ כלפיה מצד האזור והעולם". הוא הזהיר גם כי "הניסיון לשנות את המצב הצבאי בבאב אל-מנדב לא יכול להיחשב כעניין תימני בלבד. לכל ניסיון כזה יהיו השלכות על הים האדום, תעלת סואץ והסחר העולמי. הגנה על אזור החוץ בתימן מהווה אינטרס תימני, מצרי, ערבי ובינלאומי".

מצר באב אל-מנדב. החות'ים טוענים כי הסחר וחופש השיט "יישארו בטוחים" | צילום: ויקימדיה

על רקע האזהרות, דובר החות'ים מוחמד עבד א-סאלם ניסה לטעון כי הסחר וחופש השיט הבינלאומיים בים האדום ובמצר באב אל-מנדב "יישארו בטוחים". דברים שנתונים בספק רב. לטענתו, ברגע ש"המצור על תימן" יוסר, יפסיקו הפעולות גם נגד כלי שיט סעודיים. מאז יולי, החות'ים הכריזו על מצור נגד סעודיה, זאת בטענה שלא מתאפשר להם להנחית מטוסים איראניים. על רקע זה, פרצה הסלמה בין החות'ים לבין סעודיה והממשלה הלגיטימית בתימן, שנתמכת על ידה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...