בעולם הערבי מהללים את בריטניה: "להעמיד לדין ארגוני התנחלות"

שמונה מדינות ערביות, בהן מצרים וסעודיה, פרסמו הודעת תמיכה בחרם הבריטי על מוצרים מיו"ש • ההצהרה קוראת ליישום תוכנית טראמפ בעזה, בעוד שברשות הפלסטינית מברכים על "העמדה המתקדמת" שמאפשרת פעולה משפטית נגד ישראלים

דובר משרד החוץ הקטארי אל-אנסארי | צילום: REUTERS
[object Object]

שמונה מדינות ערביות ואסלאמיות פרסמו היום (רביעי) הצהרה משותפת המברכת על החלטת בריטניה לאסור ייבוא מוצרים מיהודה ושומרון ולהטיל סנקציות על אזרחים ישראלים. מטרת ההודעה היא לעודד מדינות נוספות להצטרף למהלך ולגבש קונצנזוס בינלאומי.

רשת X

משרדי החוץ של ירדן, מצרים, איחוד האמירויות, אינדונזיה, פקיסטן, טורקיה, סעודיה וקטאר הודיעו כי הם תומכים במהלך הבריטי. בהצהרה נאמר כי המדינות מקוות שצעד זה יתרום להעמדה לדין של ארגוני התיישבות ויחידים המעורבים בפעילות בלתי חוקית, לטענתן, ביהודה ושומרון.

בהודעה התייחסו המדינות גם למלחמה בדרום והדגישו כי "רצועת עזה היא חלק בלתי נפרד מהשטחים הפלסטיניים". שרי החוץ קראו ליישום מלא ומיידי של תוכנית הנשיא טראמפ לסיום הסכסוך בעזה. לדבריהם, ביצוע התוכנית ישיג ביטחון ויציבות, יטפל במשבר ההומניטרי, יקדם את מאמצי השיקום ויניח יסודות לשלום ארוך טווח.

ראש ממשלת קטאר ושר החוץ שלה, מוחמד בן עבד אל-רחמן אל ת'אני | צילום: אי.פי

במקביל, המדינות האסלאמיות שיבחו את ההצהרות שיצאו לאחרונה ממדינות אירופה בנוגע לפתרון שתי המדינות, שכללו כוונה להגביל את הסחר עם יישובים ישראליים. נציגי המדינות דרשו מהקהילה הבינלאומית לנקוט צעדים מעשיים כדי להפסיק פעילויות שתורמות להמשך הבנייה הישראלית באזור.

"צעד חשוב בעימות מול מפעל ההתיישבות הישראלי". אבו מאזן | צילום: רויטרס, אי.פי. אי

התמיכה הערבית מגיעה יממה לאחר שלשכת יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן בירכה אף היא על הודעת שר החוץ הבריטי. ברמאללה טענו כי מדובר ב"צעד חשוב בעימות מול מפעל ההתיישבות הישראלי", והגדירו את ההחלטה כעמדה בריטית מתקדמת המאשרת מחדש את אי החוקיות של היישובים. גורמים ברשות הפלסטינית הוסיפו כי קיים צורך בצעדים מעשיים להעמדה לדין של האחראים לפעילות זו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...