"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מהפיקוד על הכורדים ליועץ הנשיא: מינוי חדש בשלטון בדמשק

מז'לום עבדי, מפקד הכוחות הכורדיים לשעבר צפוי לעבור לדמשק באופן קבוע ולקבל סמכות על התיק הכורדי • עבדי טרם נכנס לתפקידו כיועץ הנשיא אחמד א-שרע • בין הסוגיות שעליו לפתור: השבת כורדים עקורים ומסירת נשק כבד לצבא הסורי

שחר קליימן כתב לענייני ערבים
| עודכן:
0השמעה
מז'לום עבדי, מפקד הכוחות כורדים , AP
מז'לום עבדי, מפקד הכוחות כורדים | צילום: AP

מפקד הכוחות הכורדיים בסוריה לשעבר, מז'לום עבדי, יעבור לדמשק בקרוב ויקבל סמכות בלעדית על תיק המיעוט הכורדי, כך דיווחו היום (שבת) כלי תקשורת ערביים.

מקורב לגנרל מסר כי הוא אמנם מונה רשמית ליועץ של נשיא סוריה בפועל, אחמד א-שרע, אך עדיין לא נכנס לתפקידו. עבדי מתכוון לעבור להתגורר בדמשק באופן קבוע רק לאחר שיפתור מספר סוגיות הקשורות להשבתם של כורדים עקורים מביתם ולמסירת "נשק כבד" לצבא הסורי.

קשה לצפייה: הזוועות נגד הכורדים בסוריה נחשפות (ארכיון) // רשתות ערביות

עוד דווח כי במסגרת תפקידו החדש, עבדי ינהל את התיק הכורדי ברמה המקומית וברמה הבינלאומית, ויפקח על עבודתן של ועדות חוקתיות ומשפטיות בפרלמנט הסורי.

על רקע המינוי החדש, עבדי שינה את תיאור תפקידו ברשתות החברתיות ממפקד ה-SDF, ארגון כוחות סוריה הדמוקרטית המזוהה עם הכורדים, ליועץ נשיאותי. כמו כן, הוא הסיר את הדגל הצהוב של ה-SDF ואת תמונתו במדי צבא, ועבר לתמונה בחליפה, בלבוש אזרחי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר