מקור בלבנון מעריך: חיזבאללה ינהל מלחמת התשה

גורם בממשלה בביירות אמר לעיתון "א-דיאר" כי בארגון הטרור מעדיפים זאת על פני מלחמה כוללת • גורמים בחיזבאללה אמרו כי לא יאפשרו יצירת מציאות ביטחונית חדשה

מחבלי חיזבאללה מקבלים הדרכה על שימוש ברחפני נפץ | צילום: חיזבאללה

מקור בממשלה הלבנונית טען כי ישראל מעוניינת בעיכוב המשא ומתן עם לבנון בעקבות הבחירות ב-27 באוקטובר, כך דווח הבוקר בעיתון הלבנוני "א-דיאר".

עם זאת, המקור אמר כי לבנון לא מתכוונת לעצור את המשא ומתן והטענות של ישראל בדבר כישלון באזורי הפיילוט לנסיגת צה"ל הן רק דרך להרוויח זמן. הוא הוסיף כי הסימנים מצביעים על כך שסבב המשא ומתן השמיני שצפוי להתקיים החודש יהיה הרגיש והמסוכן ביותר. לדבריו, הסכסוך כבר לא מוגבל לשני צדדים בלבד, אלא נקשר לרשת אינטרסים אזוריים רחבה יותר.

בהמשך לכך, הגורם הלבנוני אמר כי הנושאים העומדים על הפרק הופכים לרגישים יותר ומרחב התמרון מצטמצם בהדרגה עבור שני הצדדים. הוא הזהיר כי חיזבאללה רואה את לבנון בהקשר הרחב יותר של הסכסוך בין איראן, ישראל וארה"ב, כפי שאמר זאת במפורש מזכ"ל ארגון הטרור נעים קאסם.

 

נעים קאסם נואם בביירות, בחודש שעבר | צילום: אי. אף. פי

הוא הבהיר כי "משמעות הדבר היא שחיזבאללה עדיין רואה את לבנון כחלק ממשוואה אזורית, ולא כסוגיה נפרדת שניתן לפתור ברמה הלבנונית". להערכתו, השלב הבא יהיה דומה יותר למלחמת התשה מאשר מלחמה כוללת, שבה חיזבאללה לא מעוניין.

על פי הדיווח, גורמים בחיזבאללה אומרים כי הארגון לא יאפשר לבסס מציאות ביטחונית ופוליטית חדשה על חשבונו. אותם גורמים הדגישו כי העדיפות היא לבסס את הסכם הפסקת האש של נובמבר 2024 ולא את הסכם המסגרת בין ישראל ללבנון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...