"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מקור בלבנון מעריך: חיזבאללה ינהל מלחמת התשה

גורם בממשלה בביירות אמר לעיתון "א-דיאר" כי בארגון הטרור מעדיפים זאת על פני מלחמה כוללת • גורמים בחיזבאללה אמרו כי לא יאפשרו יצירת מציאות ביטחונית חדשה

שחר קליימן כתב לענייני ערבים
0השמעה
מחבלי חיזבאללה מקבלים הדרכה על שימוש ברחפני נפץ , חיזבאללה
מחבלי חיזבאללה מקבלים הדרכה על שימוש ברחפני נפץ | צילום: חיזבאללה

מקור בממשלה הלבנונית טען כי ישראל מעוניינת בעיכוב המשא ומתן עם לבנון בעקבות הבחירות ב-27 באוקטובר, כך דווח הבוקר בעיתון הלבנוני "א-דיאר".

מחבלי חיזבאללה מכינים ומשגרים רחפני נפץ // חיזבאללה

עם זאת, המקור אמר כי לבנון לא מתכוונת לעצור את המשא ומתן והטענות של ישראל בדבר כישלון באזורי הפיילוט לנסיגת צה"ל הן רק דרך להרוויח זמן. הוא הוסיף כי הסימנים מצביעים על כך שסבב המשא ומתן השמיני שצפוי להתקיים החודש יהיה הרגיש והמסוכן ביותר. לדבריו, הסכסוך כבר לא מוגבל לשני צדדים בלבד, אלא נקשר לרשת אינטרסים אזוריים רחבה יותר.

בהמשך לכך, הגורם הלבנוני אמר כי הנושאים העומדים על הפרק הופכים לרגישים יותר ומרחב התמרון מצטמצם בהדרגה עבור שני הצדדים. הוא הזהיר כי חיזבאללה רואה את לבנון בהקשר הרחב יותר של הסכסוך בין איראן, ישראל וארה"ב, כפי שאמר זאת במפורש מזכ"ל ארגון הטרור נעים קאסם.

נעים קאסם נואם בביירות, בחודש שעבר | צילום: אי. אף. פי

הוא הבהיר כי "משמעות הדבר היא שחיזבאללה עדיין רואה את לבנון כחלק ממשוואה אזורית, ולא כסוגיה נפרדת שניתן לפתור ברמה הלבנונית". להערכתו, השלב הבא יהיה דומה יותר למלחמת התשה מאשר מלחמה כוללת, שבה חיזבאללה לא מעוניין.

על פי הדיווח, גורמים בחיזבאללה אומרים כי הארגון לא יאפשר לבסס מציאות ביטחונית ופוליטית חדשה על חשבונו. אותם גורמים הדגישו כי העדיפות היא לבסס את הסכם הפסקת האש של נובמבר 2024 ולא את הסכם המסגרת בין ישראל ללבנון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר