"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

התרגיל של חיזבאללה: כך מתבסס ארגון הטרור באזורי הפיילוט

חיזבאללה מקדם פעילות צבאית בדרום לבנון תחת ארגונים אזרחיים המזוהים עימו, כך חושף מחקר חדש • כך למשל אגודת "וותעאוונו" העוסקת כביכול בסיוע במזון ובדיור, על פי דיווחים משמשת "כזרוע הרכה" של הארגון • הפעילות סותרת את הסכם המסגרת ומנצלת את מגבלות צבא לבנון

שחר קליימן כתב לענייני ערבים
| עודכן:
0השמעה
מחבלי חיזבאללה  , רויטרס
מחבלי חיזבאללה | צילום: רויטרס

שיטת חיזבאללה להתבססות בדרום לבנון נחשפת: ארגון הטרור עושה שימוש בארגונים הכפופים או בעלי זיקה אליו, ותחת כסותם מבסס פעילות צבאית, אחיזה ונוכחות באזורי הפיילוט לנסיגת צה"ל - כך מעלה מחקר שפורסם במכון עמית למחקר טרור ומודיעין.

על פי המחקר, שני הארגונים הבולטים בפעילותם הם: "ארגון הבריאות האסלאמי", הכפוף למועצה המבצעת של חזבאללה, ואגודת "וותעאוונו", שמקדמת מיזמי סיוע ושיקום של תשתיות אזרחיות.

השמדת תשתיות טרור של חיזבאללה בלבנון // דובר צה"ל

במכון עמית מעריכים כי "פעילות הארגונים במרחב הפיילוט עומדת בסתירה להסכם המסגרת ומעידה על הקושי והמורכבות של ממשלת לבנון לפעול כנגד נוכחות חיזבאללה וזרעותיו האזרחיות השונות הפועלות בדרום לבנון". במכון מוסיפים כי קיימים קשיים משפטיים והיעדר סמכות חוקית של הצבא הלבנוני לבצע חיפושים בנכסים אזרחיים בבעלות פרטית, וזאת למרות השימוש של חיזבאללה בהם ככיסוי לפעילות צבאית.

לא מתאמצים להסתיר

חיזבאללה אפילו לא מתאמץ להסתיר את הפעילות של הארגונים. "ארגון הבריאות האסלאמי" שפועל בכפר זוטר אל-ר'רביה זוכה לסיקור נרחב במערך התקשורת של חיזבאללה (בערוץ "אל-מנאר", למשל). יתר על כן, משרד הבריאות הלבנוני שבראשו עומד השר מטעם חיזבאללה, ראכן נאסר א-דין, תומך ומכיר פומבית בפעילותו.

פיצוצים בדרום לבנון. הארגונים פועלים בכפרים למען חיזבאללה | צילום: GettyImages

ראש אגודת "וותעאוונו", עפיף שומאן, הוא חבר בחיזבאללה והודה בעצמו שהיא פועלת בכפוף להנחיות הארגון. אגודה זו עוסקת כלפי חוץ בסיוע במזון ובדיור לתושבים. אלא שעל פי כלי תקשורת לבנוניים וערביים, מדובר ב"זרוע רכה" שמקדמת את יעדי חיזבאללה להעמקת אחיזתו במדינה ומעניקה כיסוי אזרחי לתשתיות צבאיות ולוגיסטיות של מחבליו.

לפני כחודשיים דווח גם על תקיפה ישראלית נגד מבנה של האגודה בכפר חולא, ששימש כמחסן אמל"ח. בתחילת יוני, תועדו כרוזים שפיזר חיל האוויר בדרום לבנון וקראו לתושבים להימנע מכל קשר עם האגודה המזוהה עם חיזבאללה.

הרס בכפר חולא (ארכיון). מבנה של אגודת הסיוע הותקף בכפר | צילום: רשתות ערביות

על פי מכון המחקר, גם אגודה זו פועלת באופן גלוי בכפר זוטר אל-ר'רביה המוגדר כאזור פיילוט. במסגרת זאת, האגודה ביצעה סקר שטח למיפוי נזקים, הציבה מבנים יבילים עבור תושבים וראשי הכפר, ושלחה משאיות אספקה. גם פעילות זו מסוקרת בהרחבת במערך התקשורת של חיזבאללה.

דגל עם תמונת נסראללה בהריסות בית בביירות. הארגון פיזר כרוזים עם פניו של נסראללה | צילום: AFP

עדות נוספת לקשר של חיזבאללה עם האגודה, היא שגיוס התרומות אליה עובר במוסד הפיננסי של הארגון (קרד' אל-חסן). כמו כן, בקמפיין "הפנים הטובות" של האגודה ב-2025, שדחף לחזרת האוכלוסייה לכפרי דרום לבנון, הופיע לוגו עם פניו של חסן נסראללה, מזכ"ל הארגון שחוסל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר