"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

24 מיליארד דולרים: הנזק חסר התקדים שספגה קטאר במלחמה עם איראן

נתונים שפרסמה סוכנות רויטרס חושפים את הנזק הכלכלי לדוחא מאז פרוץ העימות בין וושינגטון לטהרן • בעוד מדינות המפרץ האחרות שומרות על רצף יצוא, קטאר שילחה 18 מטעני גז בלבד לעומת 509 אשתקד • במקביל, ארה"ב מגדילה את נתח השוק שלה על חשבון הקטארים

שחר קליימן כתב לענייני ערבים
| עודכן:
0השמעה
תקיפת מכלית במצר הורמוז , ללא
תקיפת מכלית במצר הורמוז | צילום: ללא

קטאר ספגה הפסד של 24 מיליארד דולר בששת החודשים האחרונים בשל המלחמה בין ארצות הברית לאיראן. מנתונים שפרסמה היום (רביעי) סוכנות הידיעות רויטרס עולה כי חלה ירידה של 96 אחוזים ביצוא הגז הטבעי של המדינה.

המלחמה השפיעה על כלל יצואניות האנרגיה במזרח התיכון, בהן סעודיה, איחוד האמירויות, עיראק וכווית, אך הפגיעה הכלכלית שחוו קטנה משמעותית מזו של קטאר. בעוד שאר מדינות האזור הצליחו להמשיך בשיווק הנפט לשווקים הגלובליים, השוק הקטארי, הנשען ברובו על גז טבעי נוזלי, נעצר כמעט לחלוטין. בתקופה המקבילה אשתקד ייצאה קטאר 509 מטענים, ואילו בחצי השנה האחרונה יצאו משטחה 18 מטענים בלבד.

פיצוץ באתר הגז ראס לפאן בקטאר | צילום: ללא

הירידה החדה נובעת בין היתר מפגיעה ישירה בביטחון השיט באזור. לפי נתוני חברת המודיעין הימי ICIS, שתי מכליות קטאריות הותקפו מאז החל העימות.

מי שממלאת את החלל שנוצר בשוק האנרגיה העולמי היא ארצות הברית, שהגדילה את נפח יצוא הגז הטבעי הנוזלי שלה בעקבות היעדרותה של קטאר מהשוק.

מחברת "קטאר אנרג'י" הממשלתית לא נמסרה תגובה לדיווח ברויטרס.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר