מקורות דיפלומטיים אמרו הבוקר (רביעי) לעיתון הלבנוני "אל-ג'מהוריה" כי פגישותיו של הגנרל האמריקני ג'וזף קלירפילד בביירות לא העלו תוצאות חיוביות בנוגע לקידום נסיגת צה"ל מאזורי פיילוט נוספים בדרום לבנון.
קלירפילד, העומד בראש ועד התיאום הצבאי של ההסכם, עזב לאחרונה את ביירות בתום סבב הפגישות.
המקורות טענו כי הפעולות האחרונות של ישראל מעידות על כוונה ברורה לבסס שליטה קבועה בכפרים הסמוכים לגבול בין המדינות. לטענת הגורמים, הדבר בא לידי ביטוי, בין היתר, בהנפת דגלי ישראל על כביש החוף שבין הערים א-נקורה לצור.
לדברי המקורות, קיים חשש כי מדובר ברמז לרצון לספח אזורים אלה במסגרת גבולות ביטחוניים. המקורות הוסיפו כי ארה"ב מובילה כיום את המאמץ היחיד למניעת קריסה מוחלטת של הסכם המסגרת בין ישראל ללבנון ולשימור סבב המשא ומתן השמיני, שאמור להתקיים בתחילת ספטמבר.
חיזבאללה דחה את ההצעה האמריקנית
במקביל, מקור מסר לעיתון הלבנוני "נדאא אל־ווטן" כי חיזבאללה העביר תגובה שלילית להצעה למסור את האתר שברכס עלי טאהר לידי צבא לבנון.
בשבוע שעבר פורסם ב"היום", כי פינוי רכס עלי טאהר צפוי לעמוד בראש סדר העדיפויות במשא ומתן בין ישראל ללבנון שצפוי להתקיים בספטמבר הקרוב, ולהוות למעשה תנאי לקיום ההסכם.
לפי המקור, ההצעה האמריקנית להעביר את האתר לידי הצבא הלבנוני נובעת מחשש שכל שיגור טילים של חיזבאללה לעבר ישראל מהאזור יוביל לתגובה ישראלית נרחבת והרסנית.
הדיווח מגיע על רקע המאמצים האמריקניים לקדם את הסכם המסגרת בין ישראל ללבנון, כאשר לפי המקורות הדיפלומטיים, סבב הפגישות האחרון בביירות לא הביא להתקדמות בסוגיית נסיגת צה"ל מאזורי פיילוט נוספים בדרום לבנון.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
