בכיר איראני אמר היום (שני) לסוכנות הידיעות רויטרס כי איראן עלולה לצאת לפעולה צבאית במקרה והמגעים הדיפלומטיים ייכשלו.
משמרות המהפכה תקפו כלי שיט במצר הורמוז // רשתות ערביות
"איראן קבעה מועד אחרון של מספר שבועות ליישום מלא של מזכר ההבנות על ידי ארה"ב שלאחריו היא תעבור ממדיניות הגנתית למדיניות התקפית. איראן לא תחכה שארה"ב תהפוך את המצור הימי על איראן למציאות קבועה - גורם איראני בכיר", אמר הגורם האיראני הבכיר לסוכנות הידיעות.
דבריו של הבכיר מגיעים על רקע הבנה בטהרן כי מצבה של הכלכלי הרפובליקה האסלאמית קשה מאוד. נשיא איראן, מסעוד פזשכיאן, אמר כי בעיותיה הכלכליות של איראן החמירו באופן חד מאז מלחמתה עם ארה"ב וישראל.
במהלך ישיבה משודרת של גופי שלטון באיראן אמר הנשיא כי עליית המחירים נובעת מעלויות יבוא גבוהות יותר וירידה בהכנסות המדינה הנגרמות כתוצאה מירידה במכירות הנפט, על פי התקשורת האיראנית. על פי מקורות איראניים, פזשכיאן איים בעבר להתפטר בשל המשבר הכלכלי הגובר במדינה.
"סחורות מיובאות נכנסו בעבר לאיראן דרך נתיבים ישירים יותר, אך כעת עוברות נתיבים ארוכים ויקרים יותר, מה שמעלה את המחירים.ירידה במכירות הנפט קיצצה את הכנסות הממשלה, כאשר איראן אינה מסוגלת למכור נפט ברמות הקודמות", הודה פזשכיאן.
"גם ההכנסה שלנו ירדה. פעם מכרנו נפט, עכשיו אנחנו לא יכולים", אמר פזשכיאן. הנזק למתקנים תעשייתיים הוסיף ללחץ הכלכלי, ציין המנהיג האיראני, שכן מפעלים רבים נפגעו ונהרסו במהלך התקיפות עם ישראל וארה"ב.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו