מקור פלסטיני אמר היום (ראשון) לערוץ הקטארי "אל-ג'זירה" כי היועץ האמריקני ג'ארד קושנר ייפגש בקרוב עם הנהגת חמאס בקהיר בנוכחות המתווכים הקטארים, המצרים והטורקים.
לטענת המקור, קושנר החליט להיפגש עם הנהגת חמאס לפני שיגיע לישראל לפגוש את ראש הממשלה בנימין נתניהו. מוקדם יותר נפגש מנהיג חמאס ח'ליל אל-חיה עם ראש המודיעין המצרי חסן רשאד.
נתניהו נפגש עם ניקולאי מלדנוב, שמיועד לתפקיד מנכ״ל ״מועצת השלום״ ברצועת עזה (ארכיון) // רועי אברהם/ לע״מ
נשיא מצרים עבד אל-פתאח א-סיסי נפגש בצהריים בעיר אל-עלמין עם היועץ האמריקני ג'ארד קושנר. במפגש נכחו גם שר החוץ המצרי בדר עבד אל-עאטי וראש המודיעין המצרי חסן רשאד. בדוברות לשכת הנשיאות המצרית ציינו כי הפגישה עסקה בין היתר בהתפתחויות בסוגיה הפלסטינית, תוך דגש על מילוי תנאים הסכם הפסקת האש בעזה.
הערוץ "אל-ערביה" דיווח ממקורותיו כי הפגישה של קושנר עם הנהגת חמאס תכלול את ניקולאי מלאדנוב, נציג מועצת השלום. המקורות אמרו כי קושנר ידון עם ארגון הטרור בדרך לסייע לוועדה הטכנוקרטית הפלסטינית לקבל את האחריות על הרצועה. עוד הודגש כי המטרה היא להביא ליישום תוכנית טראמפ ולא לנהל משא ומתן מחודש.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו