מסמכים שנתפסו בעזה ומתפרסמים הבוקר (ראשון) חושפים תוכנית של חמאס להקים צבא מחבלים בלבנון לפני 7 באוקטובר. המחקר של מכון עמית מגלה את תסכול ההנהגה מכך שהג'יהאד האסלאמי זכה לתמיכה רחבה יותר מחיזבאללה בהכשרת כוחותיו בזירה הצפונית.
המחקר מתבסס על פרוטוקולים מכינוס מועצת השורא של חמאס בעזה באוגוסט 2023. מהמסמכים עולה כי הנהגת הארגון הייתה מוטרדת מפערים בהיקף הכוחות מול הג'יהאד האסלאמי בלבנון. מח"ט עזה דאז, עז א-דין אל-חדאד, הביע דאגה מפורשת מהמצב.
אל-חדאד טען כי אימוני חמאס בלבנון היו מצומצמים וכללו אלף מגויסים בלבד, בעוד הג'יהאד האסלאמי נהנה מתמיכת חיזבאללה והכשיר יותר מ-1,500 מחבלים. "חייבים לטפל בנושא ולעקוב אחריו לפני שיהיה מאוחר מדי", אמר למשתתפי הכינוס, "כדי שחמאס תישאר חוד החנית. אנחנו רוצים להיות מוכנים בזירת לבנון משום שזהו הפרויקט שלנו".
באותו כינוס השתתף גם מנהיג חמאס ברצועה יחיא סינואר. הוא הסביר כי באותה עת התאמנו בלבנון כאלף פעילי הארגון במחנות של חיזבאללה ומשמרות המהפכה שפעלו בהנחיית טהרן. לדבריו, היעד המרכזי היה להרחיב את הכוח לממדים של צבא סדיר.
"הם אומרים שיש להם נכונות להביא את המספר לעשרת אלפים לוחמים שיאומנו ויהיו צבא", ציין סינואר. עם זאת, הוא הודה כי מתיחות פוליטית בין בכיר חמאס ח'אלד משעל לבין חיזבאללה עיכבה את התוכנית. סינואר העריך שפתרון המשבר מול הארגון הלבנוני יוביל לגידול משמעותי ומהיר במספר פעילי חמאס שיוכשרו בחזית הצפונית.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו