טראמפ: "ארה"ב שולטת שליטה מוחלטת במצר הורמוז"

נשיא ארה"ב תקף את איראן: "אין להם חיל ים, אין להם חיל אוויר - המדינה שלהם גמורה" • בכיר איראני: "לא הייתה שום התקדמות" במגעים להחייאת הסכם הביניים • שר הפנים של פקיסטן בביקור בטהרן בניסיון לתווך לסיום המלחמה

טראמפ על רקע מצר הורמוז. צילום: רויטרס

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ כתב היום (רביעי) בפוסט כי "ארה״ב שולטת שליטה מוחלטת במיצר הורמוז. אני חושב שנשמור את זה!". לדבריו, "המצור הימי שלנו מכונה בפי כולם 'חומת פלדה', ואין שום דבר שאיראן יכולה לעשות בנוגע לכך. אין להם חיל ים, אין להם חיל אוויר, החיילים שנותרו להם אינם מקבלים שכר, משמרות המהפכה מוכים ונמלטים, וה'הנהגה' שלהם לא ודאית, במקרה הטוב!".

טראמפ הוסיף כי "אין להם כסף, המדינה שלהם גמורה. כל מה שיש להם זה פייק ניוז ואינפלציה של 300%, וזה רק הולך ומחמיר!". לדבריו, איראן "היא רק דיבורים בלי מעשים, כבר לא הביריון של המזרח התיכון". את הפוסט חתם במילים "השבח לאללה!".

מפגן כוח: הצי האמריקני נפרס סמוך למצרי הורמוז

מוקדם יותר אמר בכיר איראני לסוכנות הידיעות רויטרס כי אין התקדמות במגעים להחייאת הסכם הביניים שהושג ביוני ולקביעת לוח זמנים ליישומו. "אחת הסוגיות הנדונות באמצעות מתווכים היא חזרתה של ארה"ב להסכם הביניים וקביעת לוח זמנים ליישום ההתחייבויות. לא הייתה בעניין הזה שום התקדמות", אמר.

הבכיר האיראני התייחס גם לדיווח של סוכנות הידיעות הטורקית אנדולו היום (רביעי), שלפיו, לפי גורמים בממשלת פקיסטן, סוכם על הארכת פרק הזמן של 60 ימים שנקבע בהסכם. "אין דיבורים על הארכה, כי מבחינת איראן לא החל שום פרק זמן ולכן אין מה להאריך. ארה"ב הפרה את הסכם הביניים 48 שעות אחרי שהושג ופרשה ממנו כעבור ימים אחדים", אמר.

הדברים נאמרו בעוד שר הפנים של פקיסטן, מוחסן נקווי, שוהה בביקור באיראן, על רקע ניסיונותיה של איסלאמאבאד לתווך לסיום המלחמה במזרח התיכון. משרד החוץ הפקיסטני מסר היום כי נקווי דן "ביחסים הבילטרליים, בביטחון וביציבות האזוריים, במעורבות בונה בין הצדדים באזור ובהתפתחויות אזוריות".

סוכנות הידיעות הממלכתית האיראנית אירנא דיווחה אמש כי נקווי נפגש עם נשיא איראן מסעוד פזשכיאן, עם שר החוץ עבאס עראקצ'י ועם שר הפנים אסכנדר מומני.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר